Engelsiz bir Türkiye umuduyla

"Engelsiz bir Türkiye umuduyla"

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Ak Parti Bolu milletvekili Ali Ercoşkun, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle yayımladığı yazılı mesajda "Toplumumuzun ayrılmaz parçası engellilerimizin, yaşam kalitelerini yükseltmek için istihdam, özel eğitim, rehabilitasyon gibi imkanların sağlanması, ortak yaşam alanlarının engellilerimizin kullanabilecekleri şekilde düzenlenmesi hükümetimiz için önem taşımaktadır." dedi. Ercoşkun'un yazılı açıklaması şöyle:

ENGELSİZ BİR TÜRKİYE UMUDUYLA

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 1992 yılından beri değerlendirilen Dünya Özürlüler Gününde özürlü vatandaşlarımızın sorunlarını daha güçlü bir şekilde gündeme taşınmakta ve çalışmalar yapmaktayız.

Çünkü hepimizin bildiği gibi, Türkiye genç ve sağlıklı bir nüfusa sahip olduğu kadar, yaklaşık yüzde 12  engelli vatandaşımız vardır. Bolu ilimize bakıldığında bu sayı 1500 kişidir.

Engelli vatandaşlarımız da, kendilerine samimiyetle el uzatıldığında, uygun imkânlar sağlandığında spordan sanata, yönetimden ticarete kadar hayatın her alanında büyük başarılara imza atabileceklerini, toplumun vazgeçilmez bir parçası olduklarını kanıtlamışlardır.”

Bunun en bariz örneği 24. Dönem milletvekili seçimlerinde meclise giren 4 engelli milletvekilidir. Geleceğe güvenle bakan, güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartı, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkanlardan yararlanabilmeleri; birlik ve beraberlik içinde, ortak umutları ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmeleridir.

Devletimiz, milletimizle el ele vererek, engelli-engelsiz her bireyin mutlu ve huzurlu  bir hayat sürmesi için çalışmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan, kendilerine yeter koşullar içerisinde sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmeleri en büyük amacımızdır.
Bu bağlamda 2022 sayılı kanun’da yapılan değişikliklerle engelli vatandaşlarımıza ve bakımlarını yapan aile fertlerine aylık bağlanmıştır.

Toplumumuzun ayrılmaz parçası engellilerimizin, yaşam kalitelerini yükseltmek için istihdam, özel eğitim, rehabilitasyon gibi imkanların sağlanması, ortak yaşam alanlarının engellilerimizin kullanabilecekleri şekilde düzenlenmesi hükümetimiz için önem taşımaktadır.

Bunları sadece siyasi görev ve sosyal sorumluluk olarak değil, aynı zamanda insani ve ahlaki bir öncelik olarak kabul etmek gerekmektedir. Bu inançla, milletçe daha sorumlu, daha bilinçli ve daha duyarlı olmamız gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Engelliler Günü’nde tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler