Ergenekonu Çankırılı savcı yönetecek!

Ergenekon'u Çankırılı savcı yönetecek!

Ergenekon soruşturması bundan böyle Çankırı- Şabanözü Ödek köylü Fikret Seçen başkanlığında yürütülecek.

HSYK kararnamesi doğrultusunda Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz, Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’nın yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atanırken, Öz ile birlikte görev yapan diğer bir isim Fikret Seçen de yine özel yetkili savcılardan sorumlu olan Çolakkadı’nın yürüttüğü göreve geldi.

Askeri casusluk soruşturmasını yürüten Fikret Seçen, özel yetkili savcılardan sorumlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu. Seçen, 7 özel yetkili savcıdan sorumlu olacak.

SAVCI SEÇEN, ŞABANÖZÜ ÖDEK KÖYLÜ
Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, 1969 doğumlu, iki çocuk babası Savcı Fikret Seçen'in baba ocağı, Şabanözü'ne bağlı Ödek köyünden.

SAVCI SEÇEN ADALET BAKANLIĞI’NDA GÖREV YAPTI
 
Ergenekon soruşturması savcılarından Fikret Seçen, özel yetkili Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne 2005 yılında atandı. İstanbul Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olan savcı Seçen, sırasıyla Sakarya, Gölpazarı, Kaynarca Cumhuriyet savcılıklarında görev yaptı. Seçen daha sonra Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nde görevlendirildi.

2005’TE ÖZEL YETKİLİ SAVCILIĞA ATANDI
Bu görevinin ardından ise 2005 yılında özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına savcı olarak atandı. Savcı Seçen, atama kararının kendisi için de sürpriz olduğunu belirterek, ''Hayırlısı olsun'' dedi.

YÜRÜTTÜĞÜ SORUŞTURMALARI BAŞKA SAVCILARA VERECEK
Fikret Seçen, halen ‘Askeri Casusluk ve Şantaj’, ’Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bulunan belgeler’ ile ‘Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal raporu’ soruşturmalarını yürütüyordu. Henüz resmi karar tebliğ edilmeyen Fikret Seçen’in yürüttüğü soruşturmaları başka savcılara göndereceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler