Eskişehirde başörtülü öğretmen okuldan atıldı

Eskişehir'de başörtülü öğretmen okuldan atıldı

28 Şubat'ın yıl dönümünde başörtülü öğretmenin sözleşmesini iptal ettiler.

28 Şubat'ın bitip bitmediği tartışıla dursun, Eskişehir'de sözleşmeli olarak Kur'an-ı Kerim ve Siyer derslerine giren ilahiyatçı bayan öğretmenin sözleşmesi, başörtülü olarak derse girdiği gerekçesiyle, 28 Şubat'ın yıl dönümünde iptal edildi.

OKUL MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPMADI
Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde sözleşmeli olarak derslere giren Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Ön Lisans mezunu Kadriye Ünsal'ın sözleşmesi gerekçe belirtilmeden okul müdürü tarafından feshedildi. Okul Müdürü Ercan Karakaya'nın, Kadriye Ünsal'a başörtülü derse girdiği gerekçesiyle dönem başından bu yana sürekli uyardığı ve diğer öğretmenlere bu şekilde kötü örnek teşkil ettiği yönünde uyarıda bulunduğu öğrenildi. Konuyla ilgili okul müdürü Karakaya açıklama yapmaktan kaçınırken, Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak da, yaşanan olaya sert tepki göstererek, 28 Şubat'ın halen devam ettiğine dikkati çekti.
 
"BU ŞEKİLDE DERSLERE GİREMEZSİNİZ"
Okullarda verilmeye başlanan Kur'an ve Siyer dersleri için Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı kadroya sözleşmeli olarak atanan öğretmen Kadriye Ünsal, sezon başından itibaren derslere başörtüsü ile derslere girmeye başladı. Ekim ayından itibaren başörtüsü konusunda öğrencilerinden ve çevreden bir tepki almayan Ünsal, ancak sık sık Okul Müdürü Ercan Karakaya'nın uyarılarına maruz kaldı. Okul Müdürü'nden, 'Bu şekilde derslere giremezsiniz. Bu doğru değil. Diğer öğretmenlere kötü örnek oluyorsunuz.' şeklinde ikazlar alan Ünsal, öğrencilerin bu durumdan şikâyetçi olmadığını müdüre iletti. Bunun üzerine, öğretmen Ünsal hakkında, Kur'an-ı Kerim ve Siyer derslerine başörtülü girdiği ve uyarılara aldırış etmediği gerekçesiyle tutanak tutuldu. Söz konusu tutanağın ardından 26 Şubat 2013 tarihinde ise öğretmen Ünsal'ın işten çıkarılmasına karar verilerek hakkında resmi evrak düzenlendi.
 
OKUL MÜDÜRÜ ÇAĞIRIP GÖREVİNE SON VERDİ
Öğretmen Ünsal'ın işten atıldığını gösteren resmi evrak ise 28 Şubat'ın yıl dönümünde, kendisine iletildi. Okul Müdürü Ercan Karakaya tarafından çağırılan öğretmen Ünsal, kendisinin başörtüsü taktığı gerekçesiyle görevine son verildiğini sözlü olarak bildirdi. Kendisine verilen karar yazısında ise gerekçe gösterilmeden okuldan atıldığını öğrenen Ünsal, bugün öğlen son dersine girdi. 
 
"ÖĞRENCİLERİMİN TEPKİLERİ GÜZELDİ"
Kendisinin bir senelik öğretmen olduğunu söyleyen Ünsal, ilk haftalarda perukla derslere girdiğini, ancak başörtüsünün bir sorun teşkil etmeyeceği düşüncesiyle daha sonra peruğunu çıkardığını söyledi.
 
"İlk gün müdür beyin tepkisi ağır oldu. Bu şekilde giremeyeceğimi, onayımı iptal edeceğini, bu şekilde çalışmama izin veremeyeceğini söyledi." diyen Ünsal, başka kimselerin mağdur olmamasını için gerekenin yapılmasını istediğini kaydetti. Dönem başından itibaren derslere başörtüsü ile rahat bir şekilde girdiğini belirten Ünsal, "Öğrencilerimin tepkileri güzeldi. Din Kültürü dersini anlatırken türbanla, yani bu işi yaşayan insan olmadan öğrencilerime ne kadar faydalı olabilirdim ki." ifadelerini kullandı.
 
"SEN GAYET İYİ BİLİYORSUN"
28 Şubat sabahı okula geldiğinde ücretli öğretmenlik onayının iptal olduğunu öğrendiğini vurgulayan Ünsal, Müdür Ercan Karakaya'nın kendisini çağırarak, "Siz çıkınca ben burada olmayacağım.' dedi. Ben kendisinin yanına gittiğimde dersimin devam ettiğini ve 'Dersine gir, ondan sonra okulla ilişkin kesildi. Bunu biliyorsun.' dedi. Ben de bunu bildiğimi söyledim. Ben Müdür beye 'Ben başörtüsü yüzünden mi ayrılıyorum' dediğimde 'Sen bunu gayet iyi biliyorsun bana niye soruyorsun?' dedi." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler