Fırtına Deresindeki rafting can aldı

Fırtına Deresindeki rafting can aldı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde rafting botunun devrilmesi sonucu ağır yaralanan üniversite öğrencisi Volkan Akdağ, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Fırtına Deresinde raftingcilerin botunun Ardeşen-Çamlıhemşin yolu Köprüköy mevkisinde kayalara çarparak devrilmesi sonucu yaralanan Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Volkan Akdağ (22), kaldırıldığı Kaçkar Devlet Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Kayalara çarparak devrilen ve yaklaşık 200 metre sürüklenen botta yaralanan Fatih Güngör (21) ve Burak Çelen’in (21) ise aynı hastanedeki tedavileri sürüyor. 
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisi olan Akdağ'ın cenazesi yapılacak otopsinin ardından memleketi Trabzon'un Araklı İlçesine gönderilecek. Rize Valisi Nurullah Çakır, akşam saatlerinde hastaneye giderek yaralılar hakkında bilgi aldığını ancak kendisinin hastaneden ayrılmasının ardından üzücü haberi öğrendiğini söyledi.
 
'BOT TAŞA ÇARPTI' 
Ruba Rafting Spor Kulübü Başkanı ve Türkiye Rafting Milli Takımı Kamp Müdürü Erdoğan Buçan, kum ve çakıl alınması nedeniyle ana parkurda rafting yapamadıklarını belirterek "3 no’lu parkurda rafting yapmak zorunda kaldık. Bot taşa çarparak devrildi. Daha önce vadide yaklaşık 30 kilometre boyunca rafting ve kano yapılabiliyorduk. Dere yataklarındaki malzeme alımları sonrası bu mesafe azalarak 2-3 kilometreye indi. Bu bölge için rafting ve kano sporu tehlikeye girdi. Ana parkurun rafting yapılması için uygun hale getirilmesini bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler