FLAŞ! Nurettin Ok vefat etti

FLAŞ! Nurettin Ok vefat etti

Çankırı'nın duayen isimlerinden Nurettin Ok yaşamını yitirdi.

5 dönem Çankırı milletvekilliği yapan, Bayındırlık, İmar ve İskan eski Bakanı Nurettin Ok (85) vefat etti.

Merhum Ok'un cenazesi Cuma günü saat 12.00'de TBMM'de yapılacak tören sonrası Ankara - Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Çankırı'ya getirilecek ve Ahmet Yesevi Camiinde kılınacak ikindi namazının ardından aile mezarlığına defnedilecek.

Sözcü18 yazı ailesi olarak merhum Nurettin Ok'a Tanrı'dan rahmet, acılı Ok ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

NURETTİN OK KİMDİR?
1928 yılında Çankırı'da doğan Ok, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi ve Gazetecilik Enstitüsünü bitirdi. Ok, serbest avukatlık, gazetecilik ve Çankırı Belediye Başkanlığı yaptı. TBMM 12, 13, 14, 15 ve 16. dönem Çankırı milletvekilli olan Ok, Bayındırlık, İmar ve İskan Bakanlığı, TBMM Başkanlık Divanı Katip üyeliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 

 
nurettinok-cankiridakarsilama-sozcu-resim-07-001.jpg
 
Nurettin Ok'un 15'inci dönem (1973-1977) başlarındaki ilk vekilliği döneminde Avrupa seyahatinden dönüşünde Çankırı Gar'ında karşılanışı.
 
Sol  tarafta (beyaz gömlekli olan) merhum Yastıkçı Hacı Mustafa Seymenoğlu, sağ taraftaki ise Çankırı Belediyesinde bir zamanlar suculuk yapan (ceketli olan) (Alvalı Koca Ali) diye bilinen Ali Candan.
 
NURETTİN OK'UN VEFATIYLA İLGİLİ İLK TEPKİLER

NEVZAT AYAZ: Nurettin Çankırıya çok büyük hizmetleri olan ve hayatı boyunca Çankırı için büyük gayretler içerisinde faaliyette bulunan değerli bir kardeşimiz idi.

Çankırı'yla özdeşleşmiş bir isimdir Nurettin Ok. Unutulmayacak hizmetleri vardır. Kendisine tanrıdan rahmet, geride kalanlara da sağlıklar diliyorum.
 
ARİF TOSYALIOĞLU (14, 15 ve 16 dönem Çankırı milletvekili): Birlikte üç dönem Çankırı için, hizmet ettiğimiz, kıymetli kardeşim ve dava arkadaşım sayın Nurettin Ok'u kaybetmiş olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Merhuma Allah'dan rahmet, tüm Çankırılılara, sevenlerine ve kederli ailesine sabır ve başsağlığı dilerim. 
 
İDRİS  ŞAHİN (Çankırı milletvekili): Mekanı cennet olsun. Kendisi Türk demokrasisi adına, Çankırı adına çok önemli bir kayıptır. Çankırı insanının ufkunu, vizyonunu ve Türkiye'de, Türk siyasetinde Çankırı'nın adını en kalın çizgilerle duyurmuş, yaşamının tamamında demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunmuş bir büyüğümüzdür. Allah'tan rahmet diliyorum. Geride bıraktığı değerli eşleri hanımefendiye ve çocuklarına sabırlar diliyorum.
 
EŞREF HARMANDAR (Vakıf Başkanı): Nurettin abi, yılların siyasetçisiydi. Çankırı'ya çok hizmetleri olan bir abimizdi. Sevilen sayılan bir isimdi. Kendisine gerek ülkemize gerekse Çankırı'ya yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şükran borçluyuz. Nurettin beyin Çankırı'ya çok büyük katkıları oldu. Çankırı insanının ufkunu açtı. Allah taksiratını affetsin, geride kalan aile efradına taziyelerimi sunarken sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.
 
HAKKI DURAN: Dinimizin gereği ölenleri rahmetle anıyoruz. Siyasetçinin günahları da çoktur, günahlarını alan daha çok olduğu için siyasetçiler günahsız gider. Nurettin abi, çankırı siyaseti için önemli bir isim. Genç yaşta belediye başkanlığı, milletvekilliği, bakanlık yaptı. Üniversite yıllarımızda kendisini takip etme imkanı bulduk. Allah rahmet eylesin. Divan edebiyatına fazlasıyla vakıftı. Yeni siyasetçilerimizde böyle yetiler yoktur. Hizmetleri unutulmuyor, unutulmayacak da. 
 
TUĞRUL SİDAR: Memleketimizin büyüğüdür. Nur içinde yatsın. Hem memleketimizin hem de partimizin büyüğü olarak önemli hizmetleri vardır.. Çankırı siyasetinin üzerindeydi. Ülke siyasetinde etkili bir isimdi. Allah yattığı yeri cennet eylesin.
 
VAHAP YARTAŞ (ÇANDEF Başkanı): Çankırı adına önemli hizmetlerde bulunmuş, ülke siyasetinde yer etmiş önemli bir değerimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevdiklerine sabırlar dilerken Çankırı'nın ulu çınarlarının teker teker aramızdan ayrılması da her Çankırılı için ayrı bir üzüntü kaynağı olsa gerek.
 
NEJAT GAMZELİ: Ülke ve Çankırı için çalışan bir insandı. Dışarıda da çok sevilirdi. Uzun yıllar kendine ait bir arabası bile olmadı. Çankırı'daki Adalet Partililerin Ankara'daki tek güvencesiydi. Gerçek bir bakandı. Seçimlerde beraberce çok çalıştık. Kendisine Allah'tan rahmet dilerken, kederli ailesine taziyelerimi sunuyorum. 
 
İBRAHİM ZENCİRCİ: Çankırı'mızın yetiştirdiği değerli büyüğümüz Nurettin Ok ağabeyimizin ölüm haberi bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Ülke ve Çankırı siyasetindeki yeri tartışılmayacak kadar büyüktür. Çankırı'nın dertleri ile dertlenmiş ve çözüm yolları konusunda ter akıtmış ender şahsiyetlerden birisidir. Yapmış olduğu hizmetleri ve Çankırı insanına sağladığı imkanları unutmak mümkün değildir. Merhuma Cenabı Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi sunarım.

ARİF ÇAYIR: Çankırı'nın yetiştirmiş olduğu derin bir devlet adamıydı. 7'den 70'e herkesin sevgilisiydi. Çankırı'nın en yoksul dönemlerinde bölgeye önemli yatırımları olmuştur. Kendisiyle güzel anılarımız oldu. Allah'tan rahmet, kederli ailesine taziyelerimi sunuyorum. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler