Gerginliğin ardında geçici ebe gelin var!

Gerginliğin ardında "geçici ebe" gelin var!

Çankırı İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç ile Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu arasında yaşanan gerginliğin ardındaki "sır perdesi"ni Sözcü18 aralıyor...

Vali Vahdettin Özcan’ın Kurşunlu ziyaretinde heyette bulunan İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç, Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu’ya “el” vermemiş! Çankırı Postası'nda yer alan haberin perde arkasını Sözcü18 Haber Merkezi aydınlatıyor.

Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç arasındaki gerginliğin nedeni aylar öncesine dayanıyor. İşte önceki gün yaşanan ve Vali Vahdettin Özcan’ın önünde cereyan eden olayın perde arkası.

OLAYIN ALTINDA "GEÇİCİ EBE" GELİN TAYİNİ VAR!

Önceki gün Kurşunlu’da bürokrat – başkan arasında yaşanan gerginliğin arkasında, “geçici ebe" gelin tayini var.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu’nun oğlu Faruk Doğu’nun eşi H. Doğu İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde "geçici ebe" olarak çalışmakta.

Geçici ebe olarak Kocahasan köyünde görevli olan H. Doğu, buradaki sağlık biriminin kapatılması nedeniyle Dumanlı Sağlıkevi’ne ataması yapıldı.

Kurşunlu’ya yaklaşık 20 km mesafedeki Dumanlı beldesindeki görevine bir gün dahi gitmeyen “gelin” H. Doğu, başta Dumanlı Belde Belediye Başkanı’nın Sağlık Bakanlığı’na şikayetleri sonucu İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç’un zor durumda kalmasına neden oldu.

Dumanlı beldesindeki görevine gitmeyerek, Kurşunlu’da geçici görevlendirme ve alınan çeşitli sağlık raporlarıyla sürdüren H. Doğu’nun bu hareketleri, Dumanlı Belde Belediye Başkanının çabaları sonucu beldeye “kadrolu” ebe tayini ile açığa çıkmasına neden oldu.

İBRAHİM DOĞU, İL MÜDÜRÜNÜN MAKAMINA GİTTİ VE…

Gelini H. Doğu’nun Dumanlı beldesine yapılan “kadrolu” atama ile açığa çıkmasından sonra Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç’u makamında ziyaret ederek sert bir tartışma yaşadı. İddialara göre bu görüşmede Başkan Doğu’nun Müdür Karakoç’a hakaret boyutunda ifadeler kullandığı dile getirilmekte.

AK PARTİ İL BAŞKANI İLE DE GERGİNLİK YAŞADI

Yine o günlerde Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu ile de benzer tartışmalar yaşayan Belediye Başkanı İbrahim Doğu, gelini H. Doğu’ya yapılan tayin girişimlerinin nedeni olarak Ak Parti – MHP çekişmesinin gerekçesi olarak yorumlama gayreti içerisine girdi.

DOĞU: GEREKİRSE MESLEĞİ BIRAKIR EVİNDE OTURUR

O günlerde Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki’ye “gelininin tayin sıkıntısını” aktaran Belediye Başkanı İbrahim Doğu “Mevcut iktidar MHP’li Belediye Başkanının soyadını taşıyan bir memuru tayin sıkıntısına sokarak bunaltmak istiyor! Ben gerekli girişimlerimi yaptım sonuç alamazsam gelinimin istifasını basar evde oturturum” diyerek kendisine ve ailesine karşı yapılan davranışları kınadığını belirtmişti.

Son bilgi Belediye Başkanı İbrahm Doğ'nn gelini "geçici ebe" H. Doğu halen açıkta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler