Gezide 31 tutuklama daha

Gezi'de 31 tutuklama daha

Ankara ve İstanbul'da tutuklama kararlarıı çıktı.

Başkentte Gezi Parkı eylemlerini organize ettikleri ve örgüt adına şiddet eylemine katıldıkları suçlamasıyla mahkemeye sevkedilen 26 kişiden 23'ü tutuklandı.
 
Terörle Mücadele Kanununun 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcılarına ifade veren 26 zanlı, tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi mahkeme 26 zanlıdan 23'ünün tutuklanmasına, diğer 3 zanlının ise adli kontrol kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi.
 
Bu arada mahkeme devam ederken rahatsızlanan acil tıp teknisyeni bir zanlı Ankara Adliyesi'ne gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince ambulansta tedavi edildi.
 
Duruşmanın devam ettiği sırada adliye dışında toplanan bir grup slogan atarak içerideki arkadaşlarına destek verdi.
 
EYLEMLER DEVAM ETTİ
 
ankarageziparkieylemleri-kennedy-sozcu-resim-061.jpg
 
Ankara Kennedy Caddesi'nde barikat kurarak yol kapatmak isteyen gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek isteyen bir grup Kennedy Caddesi'nde barikat kurarak yol kapatmak istedi. Polis, barikat kuran gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından grup ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Müdahale sırasında bir göstericinin biber gazından etkilenerek fenalık geçirdiği görüldü.
 
İSTANBUL'DA 8 TUTUKLAMA KARARI
Çağlayan adliyesine sevk 34 ESP’liden 14’ü serbest bırakılan 17 zanlı tutuklanma talebiyle mahkemeye sev edilmişti. Mahkeme gece yarısına tadar süren duruşmada Güngör Okan Danacı, Ergün Üzüm, İmran Aydın, Şahin Yeşilırmak, Çağrı Aydoğan, Emek Ulaş Suna, Mehmet Kara ve Emre Kaya hakkında tutuklama kararı verdi. Duruşmada mahkeme 9 şüpheli hakkında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması kararı verdi.
 
Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı adliye çevresinde göstericilerin bekleyişi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler