Görevli olan herkes soruşturulacak

'Görevli olan herkes soruşturulacak'

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Cumharbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü ve...

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbabakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yaptığı 'Gezi Parkı' görüşmelerini değerlendirdi.
 
İşte Önder'in konuşmasından satır başları:
 
Önemli olan Sayın Arınç'la olan görüşmemizdi. Cumhurbaşkanı sadece not aldı dinledi. Bu meselenin buraya nasıl geldiğini konuştuk. Arınç'ın yaklaşımı; Basit bir hukuk ihalali, kendi bildiğini okuma davranışlarından buraya geldi. Bu bir hükümet sorunu değildir. Bütün canlıların sorunudur.
 
Sürecin tarafı olan insanları ciddi şekilde anlayarak mesele çözülebilir. Sayın Arınç, çözüme yönelik bir süreç başlatacaklarını belirtti.
 
İçişleri Bakanı müfettişlerinin görevlendirildiğini söyledi. Sadece polisleri değil bu süreçte görevli olan herkesin soruşturulacağını belirtti.
 
O bölgenin vekili sıfatıyla görüştüm. Direnişçi bütün arkadaşlarıma selam gönderiyorum.
 
Bundan sonrası bence bir şölene dönüşmelidir. Yaratılan durum gerçekten bu ülkede kendi düşünce tarihinde önemli bir mihenk taşı olma özelliği taşımaktadır.
 
Polis bu anlayışa gelebilmiş değil özellikle Ankara başta olmak üzere şiddet yönelikli müdahalesinin engellenmesi gerekir. Bununda olacağı yönünde umudum var. Bunu 'Gezi Parkı' direnişçileri sağlamıştır onları da kutluyorum. Şiddet gösterileriyle bunun gölgelenmesini istemeyiz. İsterim ki bu hafta sonu insanlar bunu şölenle kutlasınlar.
 
Ben hiçbir eyleme çekilin çağrısı yapmam. Bu benim tarzım değil. Barışçıl başlayan bu direnişi hırpalayacak bir iş bu mücadeleyi zedeleyecektir.
 
Polisin fütursuz yaklaşması etkili olmuştur. Özellikle İstanbul Valisi hakkında derhal soruşturma açılmalıdır. Biz gereken suç duyurusunda bulunacağız. Fakat demokratik bir zeminde tutmak önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler