Gram altında 'tarihi zirve' (21.02.2024)

Gram altında 'tarihi zirve' (21.02.2024)

Altın fiyatları yükselişini altıncı gününe taşıdı. Fed tutanakları öncesinde ons tarafında fiyatlar yükselirken, Türk lirasındaki değer kaybının sürmesiyle gram altın yeni tarihi zirvesini gördü.

Altın fiyatları, zayıf dolar ve güvenli varlıklara yönelik talep ile Fed'in bugün açıklayacağı toplantı tutanakları öncesinde üst üste altıncı işlem gününde de yükseldi.

Altının ons tarafında dolar ve tahvil getirilerindeki hareketlilik yakından takip ediliyor. Aynı zamanda değerli metaldeki fiyatlamaya jeopolitik risklerdeki gerilimin tırmanması da yakından etki ediyor.

Yatırımcılar, Fed'in para politikasını gevşetmeye ne zaman başlayacağına ilişkin ipucu edinmek üzere Fed'in bugün yayımlayacağı toplantı tutanaklarını izleyecek.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Bu gelişmelerle birlikte altının ons fiyatı, sabah saatlerinde önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 2 bin 31 dolardan alıcı buldu.

Sabah saat 09:30 itibariyle gram altın ise Dolar/TL'deki yükselişin de etkisiyle 2 bin 20 TL seviyesinde rekor kırdı. Çeyrek altın 3 bin 435 TL seviyesinden, Cumhuriyet altını ise 14 bin 130 TL seviyesinden işlem gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler