Güler: Kuyruklu yalan

Güler: Kuyruklu yalan

İçişleri Bakanı Güler, Taksim'deki müdahalenin hayatı normalleştirme adına yapıldığını belirterek, "molotof kokteylleri ile yapılan saldırıların tolere edilecek bir yanı yok" dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim’deki olaylarda eylemcilerin arasında sivil polislerin de bulunduğu iddialarının incelendiğini belirtti. Güler,  “O eylemcilerin içine polis giremez. Bunlar kuyruklu yalan. Polis giremez kardeşim böyle bir şey olur mu yahu?” tepkisini gösterdi. Güler, kamu malına zarar verenlerden de tek tek hesap sorulacağını söyledi.  
 
Güler, Ak Parti Grup Toplantısı öncesinde Taksim Gezi Parkı ile ilgili yaptığı açıklamada şu açıklamaları yaptı:
 
TOLERE ETMEYE ÇALIŞTIK
“Taksim Gezi Parkı ile ilgili protestoların devam ettiğini biliyoruz. Ancak bunların artık büyük bir kısmı hak arama özgürlüğünün, meşru hak arama taleplerinin, hukuk sınırlarının çok üzerine geçti.
 
Biz bunun başlangıçtan beri bir hak arama özgürlüğü şeklinde ve Gezi Parkı’yla sınırlı olarak tolere etmeye çalıştık. Ancak Atatürk Kültür Merkezi’nin işgal edilmiş olması, orada AKM’nin duvarlarında birçok yasadışı örgütlerin legal illegal kuruluşların posterlerinin yer alması aynı zamanda Atatürk Anıtında değişik grupların poster ve flamalarının yer alması kamuoyunda değişik algılara sebep oldu.
 
Ayrıca oradaki grupların kendi aralarında sıkıntıya da neden oldu. Atatürk Kültür Merkezi’nde güçlendirme tadilatı var, dolayısıyla bir inşaat ortama var. Orada da zaten üçüncü kattan da birisi düşmüştü. Çatısında da çökme tehlikesi var. 
 
İŞGAL SÖZ KONUSU OLAMAZ
Ayrıca orası bir kamu kuruluşu ve binası. Bir kamu binasının işgal edilmesi asla söz konusu olamaz. Atatürk Anıtı’ndaki hassasiyeti de düşünerek bugün müdahale oldu.
Ayrıca Taksim’e giden yollarda 20’yi aşkın barikat var. Oradaki esnafın ticari faaliyeti durma noktasında. Genel kamu düzeninin ve trafiğinde aksatıldığını gördük. Turizm hareketliliği e var. Ayrıca o bölgede 30 bin yataklı turizm otelleri var. Onların da 20 bini çalışamaz durumda. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler