Güneydoğu'dan gelen son görüntü!

Güneydoğu'dan gelen son görüntü!

Diyarbakır ve Silopi’de yol kesip kimlik kontrolü yapan teröristler araç sürücülerine "polis" ağzıyla böyle hitap etti ve şöyle dedi: PKK adına ehliyet ruhsat!

Terör örgütü yandaşları, yol kesip "polis-asker" diliyle, “PKK adına ehliyet ve ruhsat” kontrolu yapmaya devam ediyor. Doğu ve Güneydoğu’da sözde vali, kaymakam atayan, vergi tahsilatı yapan, askere alma şubesi kuran terör örgütü PKK yandaşları, şimdi de polis gibi kentlerde araçları durdurup kimlik, ehliyet ve ruhsat soruyor.

Yeniçağ'ın haberine göre, Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gece yüzleri maskeli bölücüler, Irak’la bağlantıyı sağlayan transit karayolunda 2 noktada geçen araçları durdurup, “PKK adına” diyerek kimlik, ehliyet ve ruhsat kontrolü yaptı.

TRAFİK FELÇ OLDU 
Lastik yakarak yolu trafiğe kapatan göstericilere Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden sevk edilen polis araçlarıyla müdahalede bulunuldu. Göstericiler burada polis araçlarına molotof  bombası, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis 3. ve 1. Cadde girişlerinde toplanan göstericileri dağıtmak için basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahalede bulundu.

Göstericiler ile polisin çatıştığı İpek yolu savaş alanına döndü. Olaylar nedeniyle ilçenin giriş ve çıkışlarında uzun araç kuyrukları oluştu. Yaklaşık 4 saat süren olayların sonunda göstericiler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Olayların sona ermesinin ardından trafik tekrar eski akışına döndü.

KAMERAYA RAĞMEN 
PKK’nın yüzü maskeli YDG-H üyeleri, Diyarbakır’da önceki akşam Sento, Şehitlik ve Kuruçeşme’de caddeleri kapatıp örgüt propagandası yaptı, vatandaşlardan ehliyet, kimlik ve ruhsat sordu. Terör yandaşları, bölgeye sevk edilen polis ekiplerine çok sayıda el yapımı patlayıcı ile molotof attı. Kuruçeşme’de Diyarbakır-Mardin yolunun yanı sıra havaalanı kavşağı özelliğinden dolayı bölgede çok sayıda mobese kameraları bulunuyor. Mobese kameralarına rağmen yüzü kapalı kişilerin ana caddede yolu trafiğe kapatıp kimlik kontrolü yapması dikkat çekti.

CİZRE YİNE KARIŞTI 
6-7 Eylül olaylarından beri olaysız gün geçmeyen, sokakları hendeklerle kazılarak güvenlik güçlerinin girmesine engel olunan Şırnak’ın Cizre ilçesinde yine olaylar çıktı. Paris’te 2 yıl önce Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in öldürülmesini protesto etmek için izinsiz gösteri yapan yüzleri maskeli bölücülere polis müdahalede bulundu. Nusaybin Caddesi’nde izinsiz gösteri düzenleyen ve çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, çöp konteyneri ile barikat kurdu ve araçları durdurarak yolu trafiğe kapattı. Güvenlik güçlerinin biber gazı ile müdahale ettiği  gruptakiler, ara sokaklara kaçtı. (YENİÇAĞ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler