Hakkaride çatışma: 2 şehit, 10 yaralı

Hakkari'de çatışma: 2 şehit, 10 yaralı

Hakkari Şemdinli'de teröristlerle girilen çatışmada 2 asker şehit olurken, 10 asker de yaralandı.

Yol kesip propaganda yapan PKK'lılara yönelik 5 gündür operasyon sürdürülen Şemdinli'de Günyazı köyü Yiğitler mezrası Goman Dağı etekleri ve Mergesor bölgesi kırsalında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu 10 asker ise yaralandı.

Çatışmanın hemen ardından yaralı askerler helikopterle Van'a sevk edildi. Ancak yaralılardan durumu ağır olan Çanakkale nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Yasin Bayraktar (28) şehit oldu. Yaralı Uzman Çavuşlar Levent Gürsoy (26) ve Yiğit Uygun (23) ile ismi henüz belirlenemeyen 8 asker ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
GOMAN DAĞLARINA BOMBA YAĞIYOR 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Günyazı köyü Yiğitler mezrası Goman etekleri ve Mergesor bölgesi kırsalında çatışma çıktı. Kobralar çatışma bölgesini bombalıyor.
 
Çıkan çatışma üzerine bölgeye çok sayıda özel eğitimli askerler sevk edildi. Öte yandan çatışma bölgesine Yüksekova'dan kalkan kobralarda göndirildi. Kobralar bölgeyi havadan an ve an bombalıyor.
 
34.Hudut Tugay Komutanlığına bağlı topçu birliklerde nokta atışı yaparken Türk savaş uçakları bölgeye gelerek belirlenen noktaları bombalıyor.
 
ŞIRNAK'TA ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ: 2 ŞEHİT
Edinilen bilgiye göre kaza Silopi-Cizre karayolunda meydana geldi. Henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı meydana gelen kazada şehit olan askerler helikopter ile 23’ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirilerek düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Törene Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, kurum amirleri ve çok sayıda asker katıldı. 
 
ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ
Şırnak'ta, askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerlerin isimleri belirlendi. Silopi Cizre karayolunda rutin yol kontrolü yaparken henüz tespit edilemeyen bir nedenle kaza yapan askeri araç içinde bulunan Osmaniye nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kaya ile Gaziantep nüfusuna kayıtlı Piyade Er Adnan Öztürk şehit oldu. (Ajanslar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler