Helikopter düştü: 17 şehit

Helikopter düştü: 17 şehit

Siirt'in Pervai ilçesinin kırsalında düşen helikopterdeki 17 asker şehit oldu.

Siirt’in Pervari İlçesinin kırsal kesiminde Jandarma'ya ait sikorsky tipi helikopter düştü. Köprüçay köyünün güneyinde Herekol Dağı’nda düşen helikopterde bulunan 17 asker şehit oldu.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervari ilçesinin kırsal kesiminde bulunan birliklere asker sevkiyatı yapan İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı bir helikopterin bu sabah saatlerinde düştüğünü söyledi.
 
Vali Aydın, Köprüçay Köyü yakınlarında düşen helikopterde bulunan 14 kişilik Jandarma Özel Harekat timi ile 2 pilot ve 1 uçuş teknisyeninden oluşan uçuş ekibinin şehit olduğunu açıkladı. Vali Aydın helikopterin kesin düşüş nedeninin ise araştırıldığını söyledi.
 
BÖLGEDE SİS VARDI
 
Helikopterin uçtuğu bölgede sisin etkili olduğu öğrenildi. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevkedilirken, havadan da güvenlik önlemi alınması amacıyla, Kobra tipi helikopterler de gönderildi.
 
HELİKOPTER SİS NEDENİYLE KAYAYA ÇARPTI
 
Vali Ahmet Aydın, bölgedeki olumsuz hava koşulları ve sis nedeniyle helikopterin direkt olarak kayaya çarptığını belirterek, şunları söyledi:
 
''Helikopter direk kayaya çarpmış. O nedenle bütün askerler şehit olmuş. Bir gün önce operasyon başlamıştı Pervari kırsalında. Sabah da arkadaşlarına yardım etmek amacıyla operasyona destek için gidiyorlardı askerler. Facia 07.25 gibi oldu. Sisten kaynaklanan bir facia yaşandı. Helikopterde 3 subay, 4 astsubay, 9 uzman erbaş vardı. Siirt'ten de uzman erbaş var şehit olan. Şehitlere ulaşıldı. Naaşları getiriliyor.''
 
Helikopterin düştüğü bölgeye güvenlik kuvvetleri sevk edildi. Helikopterin düşüşünü son dakika olarak geçen Reuters de haberde helikopterin elverişsiz hava şartları nedeniyle düştüğü detayına yer verdi. 
 
CUMHURBAŞKANI GÜL: ACI HABER BİZE ÇOK ERKEN ULAŞTI
10 Kasım nedeniyle Milli Kütüphane'de düzenlenen Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca düzenlenen Atatürk'ü Anma Töreninde konuştu. Gül şunları söyledi:
 
"Atatürk Türk milletinin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir rol oynamıştır.
 
Büyük Atatürk gerek savaş yıllarında, gerek Cumhuriyet'in ilanından sonra reformlara öncelik etmiş, aldığı isabetli kararlar sadece ülkenin kazanmasını sağlamamış ülkenin yolunu da açmıştır
Türkiye 89 yıldır devam ettirilen ivmeler sayesinde dikkatle takip edilen bir ülke konumundadır
Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin itibarını en üst noktada tutmanın en büyük görevimiz olduğunu biliyorum. Bu boynumuzun borcudur.
 
Özellikle demokrasi, insan hakları, kadın erkek eşitliği konusunda yeni yapılacak hamlelerin itibarımızı daha da artıracağını hiçbir zaman unutmamalıyız.
 
ACI HABER ERKEN ULAŞTI
 
Sabah erken saatlerde 07.15'de yüreklerimizi dağlayan haber bize ulaştı.
 
Milletin bütünlüğü için en zor şartlar altında canını feda eden güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyorum.
 
Siir'tte maalesef 17 şehidimiz oldu. 
 
Şehitler, arkadaşlarına yardım etmek için her şeyi göze alıp havalanan bir helikopterimizin düşmesiyle maalesef verilmiştir. Bir kez daha kendilerine rahmet diliyorum, ailelerinin hepsine sabır, bütün milletimize, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diliyorum
 
İstiklal Savaşı'nda nasıl herkes bir bütün olmuş ve ülke kurtarılmışsa bugünde aynı inançla ülkenin bütünlüğü için terörle amansız bir mücadele verilmektedir.
 
Bu mücadele milletimiz bir bütündür.
 
Komşularımızda çıkan siyasi gelişmeleri bir fırsat bilip terörden güç alanlar, milletimizi hizaya getireceklerini düşünenler çok büyük bir pişmanlık duyacaklardır
 
Varımızla, yoğumuzla terörle mücadele edeceğiz. Büyük bir kararlıkla mücadele edilecektir. Karşımıza silahla çıkan daha güçlü bir şekilde cevap verilecektir."
 
İLK ŞEHİT HABERİ GÜMÜŞHANE'YE DÜŞTÜ
Siirt’in Pervari İlçesi’nde düşen askeri helikopterde şehit olan 17 asker arasında bulunan Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi’nin acı haberi, Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi Akçal Köyünde yaşayan ailesini yasa boğdu.
 
Jandarma Uzman Çavuş Tüfekçi’nin bir süre önce izin için memleketi Kürtün İlçesi Akçal Köyüne geldiği, bir hafta önce de görevine dönmek üzere ilçeden ayrıldığı belirtildi. Kenan - Asiye Tüfekçi çiftinin en büyük çocuğu olan 22 yaşındaki Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi’nin 3 de kardeşi bulunuyor. Acı haberle birlikte Tüfekçi ailesi gözyaşlarına boğuldu. 
 
İŞTE ŞEHİT ATEŞİNİN DÜŞTÜĞÜ İLLER
İşte şehit askerlerin isimleri ve memleketleri:
 
- Yüzbaşı Anıl Barış Çetin (31) / Manisa'nın Turgutlu İlçesi
- Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi (22) / Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi
- Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın (25) / Bartın'ın Ulus İlçesi
- Üsteğmen Ersan Yenice / Kırklareli'nin Babaeski İlçesi
- Uzman Çavuş Dinçer Ersoy / Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi
- Uzman Çavuş Erdal Tekin / Adana'nın Feke ilçesi
- Uzman Çavuş Kürşat Güneş / Erzurum Palandöken
- Kıdemli Üstçavuş Hakan Gemici / Giresun
- Eren Kızılgedik / Mersin 
- İbrahim Çelik / Kayseri 
- Ömer Büyükköse / Kahramanmaraş
- Onur Karasungur / Kayseri
- Murat Yıldızhan / Diyarbakır 
- Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan 
- Teknik üsçavuş Vedat Avcı
- Üsteğmen Yakup Çınar / Pilot
- Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler