Hüseyin Filizden hodri meydan!

Hüseyin Filiz'den hodri meydan!

Milletvekili Filiz, radyo programında siyasi rakiplerine adeta meydan okudu...

"Sanayici" kimliği ile tanınan Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Radyo Neşe ve Radyo Best’tin ortak yayının da “Kartal Bakışı” programında Radyo Best Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Demirel ile Radyo Neşe ve Radyo Best Haber Müdürü Fatih Kartal’ın konuğu oldu. 

Milletvekili Filiz, “Hüseyin Filiz’i yok ederiz, bitiririz diyorlarsa hiç kusura bakmasınlar bitiremezler. Çankırı'da politika ile uğraşan çok kişinin yaşı kadar ticaret yaptım” dedi.
 
Yaklaşık iki saat kadar süren programda Milletvekili Hüseyin Filiz çeşitli konularda kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken, seçimlerden bugüne kadar geçen süreyi ve kendi hayatında meydana gelen değişiklikleri de anlattı.
 
Milletvekili olduktan sonra hızlı bir tempoyla çalışmaya başladıklarını ifade eden Hüseyin Filiz, "Bu hızlı tempoda bir şeyler yapmanın hazzını yaşadığınız zaman tempo ne kadar hızlı olursa olsun farkına varmıyorsunuz" dedi.
 
Özel hayatında da iş adamı olduğu belirten Filiz, bunun gereği olarak mesai kavramının olmadığını ve o yüzden çok da yorulmadığını söyledi. Çocukluğundan itibaren sürekli çalıştığını, babasının küçük atölyesinde kaynak işleri yaparak buralara geldiğini ifade eden Filiz, hayatını anlatmaya devam ederek, “1966’dan bu yana sanayinin ve ekonominin içindeyiz. Bu ticaretin 40 senesini Çankırı’da yaptım. Yani tabiri caizse politika ile uğraşan çok kişinin yaşı kadar Çankırı’da ticaret yaptım” dedi.
 
"TİCARET HER YERDE ZORDUR AMA
ÇANKIRI'DA DAHA DA ZORDUR"
 
Çankırı’ya yatırım yapmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Hüseyin Filiz, neden Çankırı’nın yatırım yapmak için uygun bir bölge olduğunu anlattı. Hüseyin Filiz, "Her yerde ticaret zordur ama Çankırı'da daha da zordur. Çankırı'da bir kişi belli bir işe girecek ki insanlar ondan sonra o işe girsin" dedi. Bu durumun da Çankırı'da plansız işlerin yapılmasını doğurduğuna dikkat çeken Filiz, bunun sonucu olarak işletmelerin de kısa sürede kapandığına işaret etti. 
 
"ANKARA'YA YAKIN OLMAK BİZİM İÇİN BÜYÜK AVANTAJ"
 
Milletvekili Filiz, Çankırı’da hammaddesi bulunan ürünler üzerinden ticaret yapanların ise daha çok iş yapma şansının olduğunu belirtti. Büyük yatırım yapıp, iyi pazar bulup ve pazarlama ağını güçlü tutan yatırımcılar için Çankırı’nın riskli bir bölge olmadığının altını çizen Filiz, “Çankırı’da un, makarna, tuz, toprak gibi alanlarda üretim yapan sanayicilerimiz sıkıntı çekmiyor. Çünkü ham maddeye yakınlar ve iyi bir pazarlama ağına sahipler. Bundan sonra yatırım yapacaklarında pazar açısından Ankara’ya yakın olmaları halinde işlerinde risk çok daha az olacaktır. Çünkü Ankara’ya yakın olmak bizim için çok büyük bir avantaj. Biz de sanayide büyümek istiyorsak eğer, kendimizden büyük ve pazar payı yüksek olan bir ile yakın olmamız gerekiyor. Bakarsanız sanayide ileri gitmiş bir Adapazarı, İzmit hep İstanbul’a doğru büyümüştür” dedi.
 
"SİYASETÇİ SÖZÜNÜN ARKASINDA DURMALI"
 
Milletvekili Hüseyin Filiz, bireysel işler yapılması planlanan projelerin önüne geçtiği zaman memlekete yazık olacağını ifade etti. Hüseyin Filiz, bir şey söylediyse bir siyasetçi onun arkasında durması gerektiğini, arkasında duramayacağı bir şeyi de konuşmaması gerektiğini söyleyerek “Konuştuğunuz zamanda insanların yüzüne yarın bakacak duruma gelmeniz lazım” dedi. Çankırı Belediye Başkanı ile haftanın iki günü Çankırı’da neler yapılabileceğini konuştuklarını ifade eden Hüseyin Filiz, “Belediye Başkanımız İrfan Beyle sadece vekil olduktan sonra değil 30 senedir arkadaşız. Belediyemize geçtiğimiz hafta içerisinde Afet İşleri Daire Başkanlığından 500 bin TL yağmurlama alım işi için para almayı başardık” dedi.
 
"HİÇ KUSURA BAKMASINLAR HÜSEYİN FİLİZ'İ BİTİREMEZLER"
 
Çankırı’ya kurulacak olan Yakın Kent OSB için bazılarının Japon yatırımcıları Başbakanlığın ve hükümetin gönderdiğine ilişkin açıklamalarını doğru bulmadığını ifade eden Hüseyin Filiz, bahsettiği kişilere de hakkını helal ettiğini ve onları Allah'a havale ettiğini söyledi. Filiz, “Yapıyorlarsa politikalarını seviyeli yapmalılar. Yani birileri Hüseyin Filiz’i yok ederiz, bitiririz diyorlarsa hiç kusura bakmasınlar bitiremezler” dedi.
 
"ULAŞTIRMA BAKANLIĞI RAYBÜS ÇALIŞMASINI BAŞLATACAK"
 
Yakın Kent OSB için çalışmaların hızla devam ettiğini altmışın üzerinde yatırımcının bu bölgeye yatırım yapmak için taahhüde bulunduğunu belirten Hüseyin Filiz, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Yakın Kent OSB’de yaklaşık 10 bin kişinin çalışacağını söyledi. Çankırı’nın 5. Bölgeye alınmasından dolayı yatırımcıların bu bölgede yatırım yapmanın cazip hale getirildiğini ifade etti. Filiz, OSB kurulduktan sonra Ulaştırma Bakanlığı tarafından Raybüs çalışmalarının başlayacağının müjdesini verdi. Milletvekili Hüseyin Filiz, “Kuracağımız OSB’de her şeyi düşünmeye çalışıyoruz. Örneğin çalışacak işçiler başta olmak üzere OSB ile Çankırı arasında bir Uydu Kent kurarak Çankırı’yı Ankara istikametine doğru geliştirmeyi planlıyoruz.”
 
"BEN ŞOVMEN DEĞİLİM Kİ HER GETİRDİĞİM
PARAYI GAZETEYE BİLDİREYİM"
 
Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin yapmış olduğu çalışmalara da değinen Hüseyin Filiz, Rektör Ali İbrahim Savaş’ın bu zamana kadar en ufak bir hatasını görmediğini, bir yıl gibi süre üniversiteye karşı mesafeli olduğu için de o bir yılı yitik bir yıl saydığını söyledi. Hüseyin Filiz, “Bir ilin milletvekilleri şehrin üniversitesi için elinden geleni yapmakla yükümlüdür. Ben birçok konuda rektöre destek oldum. Ama birçoğunu gazetecilerle paylaşmadım. Ben şovmen değilim ki her getirdiğim parayı gazeteye beyanat vereyim, ya da yapmadığım işi gazetecilere duyuracağım. Benim kitabımda böyle bir şey yok. Mantıklı olan şey sizce üniversitenin bütçesini arttırmaya çalışmak mıdır? Yoksa rektöre sırtınızı dönmek midir? Sorarım size. Yani önce Çankırı mı? Önce nefsimiz mi? Ya sen Çankırı’nın milletvekilsin tabi ki de önce Çankırı. Senin nefsin ne olur ki? Ben siyaseti, siyaset = hizmet olarak algılıyorum. İşte bunun için asla kameralara oynamayı sevmem, icraat yaparım. Yaptıklarımı zaten halk görür, eğer halk görmezse Allah görür. Bizim halkımız zaten vefakârdır yapılan hiçbir şeyi unutmaz ve unutturmaz” dedi.
 
Programın sonun da ise Hüseyin Filiz Çankırılılar'ın mübarek Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayını kutladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler