İçkiyi yasakladık çünkü...

İçkiyi yasakladık çünkü...

THY'den uçuşlarda içki servisi yasağına ilginç açıklama...

Türk Hava Yolları (THY), talebin düşük, maliyetin fazla olması sebebiyle altı nokta haricinde iç hatlarda sefer yapan tüm uçaklarda alkol servisini kaldırdı.

THY Basın Müşavirliği'nden alınan bilgiye göre 'business class'taki içki servisinin kaldırılmasının sebebi; lojistik olarak içkilerin uçaklara yüklenme işleminin çok maliyetli olmasına karşılık müşterilerin alkol talebinin az olması.
 
DEMET AKALIN TWİTTER'DAN DUYURDU
 
THY tasarruf tedbirleri kapsamında iç hatlarda sefer yapan uçaklardaki yiyecek ve içecek menülerinde değişiklik yaptı. Business class'ta uçuş yapan yolculara verilen menülerde sunulan alkollü içecek servisi kaldırıldı. Uygulama, Demet Akalın'ın 9 Şubat Cumartesi günü İstanbul'dan Adana'ya yaptığı uçuş sonrasında attığı tweet ile gündeme gelmişti. Akalın sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "THY Adana uçuşunda içki servisi yoktu! Bazı iç hat uçuşlarından kaldırılmış bilginize! Öndeki turistler isyan etti" ifadeleriyle uygulamayı takipçileriyle paylaştı. Oysa bir hafta öncesine kadar THY'nin iç hatlar seferlerindeki 'business class'ta içki servisi yapılıyordu.
 
YABANCI YOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ
 
THY'nin bu yeni uygulaması özellikle yabancı yolcuların tepkisine neden oldu. Kısa sürede sosyal medyada da en çok tartışılan konulardan biri olan THY'de içki servisinin kaldırılması uygulamasıyla ilgili THY Basın Müşavirliği henüz resmi bir açıklama yapmadı. THY'den alınan bilgilere göre uygulamanın sebebi; lojistik olarak içkilerin uçaklara yüklenme işleminin maliyetinin fazla olmasıyla birlikte yolcuların alkol talebinin çok az olması. THY'nin şu an itibariyle İstanbul dahil İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya ve Ankara hatları dışında uçakların business class ikramından içkiyi kaldırdığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler