İl Milli Eğitim skandala imza attı!

İl Milli Eğitim skandala imza attı!

Çankırı şehir merkezinde "iskan ruhsatı" olmayan binada dersanecilik hizmeti verilmeye başlandı.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü vermiş olduğu bir kararla büyük bir skandala imza attı.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde Çankırı Merkez'de bulunan Paşabeyoğlu İş Merkezi'nin en üst katında "Özel Çankırı Çare Eğitim Dershanesi"nde hizmete giren kuruluş için "olur" verdi.

Oysa, dershahenin hizmete girdiği Paşabeyoğlu İş Merkezinin iskan ruhsatı (oturma izni) bulunmamakta.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün böylesi bir ayrıntıyı gözden kaçırarak işletmeye "dershane ruhsatı" vermiş olması en azından şu soruyu beraberinde getirdi:

- Dersane sahipleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini böylesi bir zaafa uğratacak bir belge ile mi talepte bulundular? Yoksa Müdürlük işyeri açma belgesini böylesi bir belgeye ihtiyaç duymadan mı verdi?

Gözler İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinde... Oradan gelecek yanıtı merakla bekliyoruz.

KONU UZUN SÜREDİR MAHKEMEDE

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre Paşabeyoğlu İş Merkezi uzun bir süredir arsa sahipleri ile iş merkezini yapan müteahhit firma davalık.

Konuyla ilgili olarak haber merkezimize bilgi veren müteahhit firma yetkilisi Serdar Paşabeyoğlu "Bizler inşaatın bitiş yılı olan 1993'te binaya toplu iskan aldık. Ancak arsa sahiplerinin kendi aralarında yaşadıkları problem nedeniyle bu iskan iptal edildi. İş daha sonra A.Ş. olan firmamızla davalık olmalarına neden oldu. Bununla birlikte bizler de kendileri hakkında açtığımız davalar mevcut. Karşılıklı olarak konu uzun süredir mahkeme aşamasında ve henüz bir karar çıkmadı. Bu süreçte kat malikleri kat mülkiyetine göre kısmi iskan aldıktan sonra işyerlerini açık tutabiliyorlar." dedi.

cankiri-dersane-resim-04.jpg

İŞ MERKEZİNDE 80 İŞYERİ VAR VE...

Haber merkezimizin yaptığı çalışma ile halen faaliyette olan Paşabeyoğlu İş Merkezi içerisinde her katta 16 adet olmak üzere giriş ve +4 katta toplam 80 adet işyeri mevcut. Burada faaliyet gösteren birçok işyeri benzer sıkıntılar yüzünden muzdarip. Bununla birlikte çalışmalarımız sırasında rastladığımız bir görüntü bizleri daha da hayrete düşürdü.

BARO BAŞKANLARI DA AYNI BİNADA!

Paşabeyoğlu İş Merkezinde faaliyet gösteren ticarethanelerle birlikte Çankırı Barosu Başkanlığı yapmış Av. Dilaver Erdoğan ile halen Çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu'nun da ofisleri bu binada bulunmakta. Bu isimlerin dışında bazı avukat yazıhaneleri de iş merkezi içerisinde halen hizmet veriyor.

İş Merkezinin diğer sakinleri arasında Çankırı Ziraat Odası gibi önemli bir sivil toplum örgütü de faaliyetlerini sürdürmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler