Ilgaz Belediyesi, deprem bölgesinde 'sıcak yemek' çadırı kurdu

Ilgaz Belediyesi, deprem bölgesinde 'sıcak yemek' çadırı kurdu

Çankırı'nın Ilgaz ilçe Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Hatay'ın Erzin ilçesinde sıcak yemek çadırı oluşturdu. Çadırda sabahları çorba, akşam için de 2 çeşit yemek verilecek.

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremin çevre 10 il'de meydana getirdiği zararın yaralarının sarılması çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, bölgeye ayni yardım götüren Ilgaz Belediyesi, Hatay'ın Erzin ilçesinde aynı anda 100 kişiye hizmet verebilecek düzeyde 200 metrekarelik bir 'yemek çadırı' kurdu.

Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Sözcü18'e yaptığı açıklamada; "Hatay'ın Erzin ilçesi depremde en az hasar gören ilçelerden biri. Yıkılan bina yok. Can kaybı yok... Böylesi bir durumda olmasına karşın depremden hasar gören çevre ilçelerden ve Hatay Merkez'den son 72 saat içerisinde yoğun bir göç almakta. Bununla birlikte bölgede sıkça yaşanan artçı depremlerden dolayı vatandaşların büyük bir bölümü de evlerine giremiyor. Belediye olarak bize tahsis edilen Şehit Mehmet Sarıaslan İlkokulu bahçesine kurduğumuz yaklaşık 200 m2'lik çadır ile vatandaşlarımıza hergün sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez sıcak yemek servisi yardımında bulunacağız" dedi.

erzin-cadir-ilgaz-belediyesi-resim-02.jpg

ilgaz-deprem-bolgesi-asevi-resim-02.jpg

ilgaz-erzin-sicak-yemek-deprem-cadir-resim-022.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler