Ilgazdaki PKKnın bir ucu Amasyada kendini gösterdi

Ilgaz'daki PKK'nın bir ucu Amasya'da kendini gösterdi

Başbakan'a saldıran grubun bir bölümü kendisini Amasya'da gösterdi

Amasya sınır bölgesinde 3 kişi oldukları sanılan terörist grupla, güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edilirken çatışmanın uzun süredir devam ettiği belirtildi.

KÖYLÜLER İHBAR ETTİ
Samsun ile Amasya sınır bölgesi kırsalında iddiaya göre 3 kişilik terörist grubu gören köylüler durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Bölgeye sevkedilen güvenlik güçleri, saat 22.40 sıralarında teröristlerle karşılaştı. Askerlerin 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine sıcak temas sağlandı. Takviye birliklerin sevk edilerek kaçış nokları tutulan teröristlerle çıkan çatışmanın 2 saati aşkın süredir devam ettiği bildirildi.

Amasya Vali Vekili Hakan Kubalı, "Akşam saatlerinde, teslim ol çağrısına ateş ederek cevap veren bir grup terörist ile güvenlik güçlerimiz arasında çatışma çıktı. Çatışma halen daha devam etmekte. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı" diye konuştu.

1 TERÖRİST YARALI YAKALANMIŞTI
Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde yaklaşık 10 gün önce güvenlik güçleri 4 kişi oldukları belirlenen terörist grupla çatışmaya girmişti. Çatışmada 1 terörist yaralı olarak yakalanırken 3 terörist ile kaçmıştı. Bu gece meydana gelen çatışmanın kaçmaya çalışan bu 3 kişilik terörist grubu olduğu sanılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler