İzmir'de kaybolan 19 dağcıya ulaşıldı

İzmir'de kaybolan 19 dağcıya ulaşıldı

Gece boyu süren meraklı bekleyiş sona erdi...

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'da düzenlenen İdadik Kış Dağcılığı Şenliği'nde zirve tırmanışından döndükleri sırada tipiye ve sise yakalanıp mahsur kalan 19 dağcıya yaklaşık 15 saat sonra ulaşıldı. Kurtarma ekibindeki doktorun yaptığı ilk kontrollerde dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Saatlerce endişeyle bekleyen ailelere müjdeli haberi veren Vali Mustafa Toprak, dağcıların özeleştiri yapmaları gerektiğini, uyarılara rağmen pikniğe gider gibi tırmanmalarının doğru olmadığını söyledi.

ÇALIŞMALAR GECE BOYU DEVAM ETTİ
Acil yardım çağrısının ardından ilk olarak bölgeye jandarma ekipleri, ulaştı. Ardından da UMKE, AFAD, AKUT ve diğer dağcılık kulüplerinden yardım istendi. Akşam saatlerine doğru da Bozdağ'a ulaşan kurtarma ekipleri vali Mustafa Toprak başkanlığında kurulan kriz masasının yönlendirmeleriyle çalışmaya başladı. Sık sık ancak şarjları bitmemesi için kısa yapılan konuşmalarla dağcıların bulunduğu alanın koordinatları belirlenmeye çalışıldı.

12 kişiden oluşan uzman dağcılar, özel ekipmanlarla bölgeye ulaşmak için harekete geçti. Altışarlı iki grup halinde, bölgede süren arama çalışmalarda, yaklaşık 15 saat sonra dağcılara ulaşıldı. Kurtarma ekibinde bulunan doktorun yaptığı ilk kontrollerde de, dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Ekipler, yanlarında bulunan giyecek ve yiyecekleri de dağcılara verdi. Dağcıların geri dönüş yolculuğu için çalışmaların devam ettiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler