Kadere bak

Kadere bak

16 yaşındaki liseli Kader'in yediği çikolata soluk borusuna kaçtı. Ve...

16 yaşındaki liseli Kader'in okulda yediği çikolata soluk borusuna kaçtı. Oksijensiz kaldığı için beyninde hasar oluşan Kader, hastanede 6 gün süren yaşam mücadelesini önceki akşam kaybetti. Ölmeden birkaç saat önce ailesine "Organlarımı bağışlayın" dedi. Bu Kader'in son sözleri oldu. Kader şimdi 5 kişiye hayat verecek.

BİLİNCİ AÇIKTI, KONUŞUYORDU
Aksaray Atatürk Lisesi 10. sınıf öğrencisi Kader Altan (16) 27 Aralık'ta okulda teneffüste çikolata yiyor bir yandan da arkadaşlarıyla konuşuyordu. Çikolata soluk borusuna kaçınca genç kız olduğu yere yığıldı. Hemen Aksaray Devlet Hastanesine kaldırılan Kader, yoğun bakıma alındı. Nefessiz kaldığı süre içinde beyne oksijen gitmediği anlaşıldı. Kader'in durumu ağırdı ama bilinci açıktı. Ölümle 6 gün mücadele etti.
 
ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ
Önceki akşam ailesine "Bana bir şey olursa organlarımı bağışlayın" dedi. Bu sözleri söyledikten birkaç saat sonra da öldü. Ailesi, Kader'in vasiyetini yerine getirdi ve organlarını bağışladı. Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinden gelen ekip genç kızın kalp kapakçıklarını, kornealarını, karaciğerini ve böbreklerini aldı. Organlar İbn-i Sina Hastanesinde 5 hastaya nakledilecek.
 
POSTA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler