Karakola bombalı araçla saldırı: 9'u asker 17 şehit

Karakola bombalı araçla saldırı: 9'u asker 17 şehit

PKK'lı teröristler Şemdinli'deki Durak Karakolu'na bombalı araçla saldırı düzenlendi. Hain saldırıda dokuz asker şehit olurken, 8 vatandaşımız da yaşamını yitirdi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakolu’na PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre; dokuz askerimiz şehit düşerken 8 de sivil vatandaşımız hayatını kaybetti

KONTROL NOKTASINDA PATLATILDI
Şemdinli - Yüksekova karayolu üzerinde yol kontrolü yapılırken, bombalı aracın Şemdinli yönünden geldiği ve bu sırada patlatıldığı kaydedildi. Araç ve kimlik kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldiği ve bu sırada yolda 5 metre derinliğinde 10 metre genişliğinde bir çukur oluştuğu, yolun da trafiğe kapandığı belirtildi.

Patlamadan hemen sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

TSK’DAN İLK AÇIKLAMA
TSK’dan yapılan ilk açıklamada; saat 09:45’te BTÖ mensuplarınca gerçekleştirilen bombalı saldırıda 8 askerimizin şehit olduğu 5 askerin de yaralandığı duyuruldu. Maalesef saatler ilerledikçe acı bilançonun arttığı öğrenildi. Genelkurmaydan yapılan son açıklamaya göre; saldırıda 9 askerimiz şehit oldu. 11 kişi de yaralandı.

RTÜK’TEN GEÇİCİ YAYIN YASAĞI
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Hakkari’deki Durak karakoluna yönelik terörist saldırıyla ilgili, Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi. Yasağın, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, yaralılar ve hayatını kaybedenlere ait görüntü ve görselleri kapsadığı kaydedildi.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Twitter üzerinden bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş açıklamasında, “Şemdinli'de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır”' dedi.

HAKKARİ VALİSİ: 9'U ASKER 17 ŞEHİT
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Hakkari Valisi Toprak saldırıda 9 askerin şehit olduğunu ve 8 vatandaş hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Şemdinli'deki saldırıyla ilgili NTV canlı yayınında konuştu.
Hakkari Valisi Toprak saldırıda 9 askerin şehit olduğunu ve 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti.Vali Toprak saldırıda 11'i asker 27 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Vali Toprak yol kontrolü yapan jandarma birliklerine taciz ateşi yapıldıktan sonra bir aracın hızla kontrol noktasına gelerek infilak ettiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler