Köfte yüzünden kapıştılar!

Köfte yüzünden kapıştılar!

Geçtiğimiz günlerde Vali Özcan'ın ziyaret ettiği Yapraklı YİBO'da dün akşam istenmeyen tatsız olaylar yaşandı.

Van'dan Çankırı'ya getirilen yaklaşık 600 öğrenciden 160'ının öğrenim gördüğü Yapraklı YİBO'da dün akşam yemeğinde istenmeyen tatsız olaylar yaşandı.

Çok değil daha birkaç gün öncesi Vali Vahdettin Özcan'ın ziyaret ettiği Yapraklı YİBO'daki öğrencilerin yemekte çıkan "köfte" nedeniyle kavgaya tutuşmaları büyük üzüntü yarattı.

Sözcü18 Haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre dün akşam saat 18.00 sularında YİBO yemekhanesinde öğrencilere sunulan akşam yemeği, öğrenciler arasında kavgaya sebebiyet verdi. Menüde bulunan köfteye rağbet fazla olunca, bazı öğrencilerin 2-3 kez servis istemesi, diğer öğrencilerin tepkisine neden oldu. Çıkan tartışma kısa sürede büyüdü ve bazı öğrencilerin hafif şekilde yaralanmasına neden oldu.

Çıkan olaylar üzerine başta okul idaresi olmak üzere Kaymakam ve Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar YİBO'ya giderek öğrencileri yatıştırmayı başardı.

OLAYLARIN NEDENİ: KÖFTE!

Yaşanılan olaylarla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar "Arzu etmediğimiz bazı olaylar yaşandı. Ancak daha sonra olaya sebebiyet veren öğrenciler okul idaresinden 'özür' dileyerek bir daha böylesi bir olayın gerçekleşmeyeceği sözünü verdiler. Olay tatlıya bağlandı" dedi. Avşar "Sayın Valimizin de büyük katkılarıyla burada kalan öğrencilere her türlü imkan sunuluyor. Dün akşamki yemek menüsündeki köfte iştahları fazlasıyla kabartmış olmalı ki, öğrenciler arasında tartışmaya neden olmuş. Kavgayı çıkaranlar da sonradan üzüldü ama maalesef böylesi tatsız bir olay yaşandı" dedi.

YEMEK SONRASI BİR TARTIŞMA DAHA

Olayların yatışmasından sonra bir grup öğrenci "Bizim karnımız doymadı. Biz çarışa çıkacağız" talepleri karşısında okul idaresi ve yöneticiler "Bu saatte dışarıya çıkılmaz. Mutfakta yeterli erzağımız var. İhtiyaçları karşılarız" önerisi itiraz bulsa da, başta belediye başkanı Avşar'ın telkinleri olumlu sonuç verdi ve öğrenciler odalarına çekildiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler