Köşk'te geçmişi temiz biri oturmalı

Köşk'te geçmişi temiz biri oturmalı

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tek isteğinin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna bayrağına sahip çıkan, geçmişi temiz olan, bütün vatandaşlarına eşit mesafede davranan ve tarafsız birisinin oturması olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Antalya Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Feslikan Yaylası Yaz Şenlikleri'ne katıldı. Burada düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerini izleyen ve başpehlivanlık müsabakaları kuralarını çeken Kılıçdaroğlu, güreşçilerle ‘parmak tokası’ selamıyla selamlaştı. Antalya’dan bin 450 metre yükseklikteki Feslikan Yaylası’nda toplanan kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimlerine değindi. Görüşü, siyasi düşüncesi ne olursa olsun bütün herkese ortak bir çağrı yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, “Ayın 10’unda sandığa gidiniz ve oyunuzu kullanınız. Demokrasiye katkıda bulununuz. Eğer sandığa giderseniz demokrasimiz güçlenecektir. Çok daha güzel bir Türkiye'yi el birliğiyle ayağa kaldırmış olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı makamının önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, o koltuğun Türk bayrağını ve ülkeyi temsil ettiğini söyledi. Mithat Cemal Kuntay şiirinden “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizelerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “O zaman geliniz bayrağımızı yüceltecek olan bilge, dürüst, namuslu bir kişiyi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtalım. En büyük arzum bu. Size şu veya bu aday yönünden hiçbir telkinde bulunmuyorum. Tek istediğim bayrağına sahip çıkan, tek istediğim geçmişi temiz olan, tek istediğim bütün vatandaşlarına eşit mesafede olan, tek istediğim tarafsız birisinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasıdır. Bunu yaptığınız gün demokrasiyi güçlendirmiş olacağız. Bir selam var onu size de aktarmak istiyorum. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun size selam ve saygıları var. Bunu aktarmayı da bir görev biliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler