Kurşunlu Seramik işçileri 'iş bırakma' eyleminde!

Kurşunlu Seramik işçileri 'iş bırakma' eyleminde!

İşçilerin bayram öncesi alacakları bayram sonrasında da ödenmeyince...

Yıldızlar SSS Holding'e bağlı Kurşunlu Söğüt Seramik çalışanlarının belli aralıklarla gerçekleştirdikleri 'iş bırakma eylemi' bu sabah saatlerinde bir kez daha tekrarlandı.

Fabrika yönetimi tarafından bayram öncesi verilmesi gereken maaşlarının, işveren tarafından 'bayram sonrası ödeyeceğiz' açıklamasına karşın bugüne kadar ödenmemesi üzerine çalışanlar sabah saatlerinde işi bırakma eylemine başladılar.

Fabrika çalışanları iş bırakma eylemi ile birlikte kamuoyunun dikkatini çekebilme düşüncesiyle her eylemde yaptıkları gibi D-100'e doğru yürüdüler. D-100 üzerinde tertibat alan Kurşunlu İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri şu saatlerde işçilerle görüşmelerini sürdürüyor.

FABRİKA MÜDÜRÜ KAPUSUZ: MAAŞLAR 20 AĞUSTOS'TA HESAPLARINIZDA!
Sabah saatlerinde fabrikada çalışan yaklaşık 500 işçi ile fabrika yönetimi arasında yapılan son görüşmede işçilere "Geçen aya ait maaşlarınız 20 Ağustos'ta hesaplarınıza yatırılacak" sözü verilmesine karşın, daha önce verilen taahhütlerin yerine getirilmemesi nedeniyle iş bırakma eyleminin gerçekleştiği öğrenildi.

Fabrika Müdürü Doğan Kapusuz'un iş bırakma eylemine katılan işçilerle yaşanan sorunu ortadan kaldırma yönündeki gayretleri boşa çıkarken Kapusuz "Maaşlarınız 20 Ağustos'ta hesabınıza yatırılacak. Sizleri eylemi sonlandırmaya davet ediyorum" şeklindeki sözlerine çalışanlar "Yönetim bizi mağdur etti. Maaşlarımızın hesaplarımıza bugün yatırılmasını istiyoruz. Aksi halde işbaşı yapmayacağız" dedikleri öğrenildi.

kursunlu-seramik-01.jpg

ÖĞLEN YEMEĞİ: EKMEK ARASI DOMATES
Kurşunlu Söğüt Seramik işçilerinin bu sabahtan itibaren başlattıkları iş bırakma eylemi sürerken acıkan işçiler kendi aralarında topladıkları paralarla aldıkları domates+ekmekle karınlarını doyurdular.

Eylemci işçilerin fabrika girişini engelleyerek eylemin kırılmasını önlemeye çalıştıkları da gelen bilgiler arasında.

kursunlu-seramik-02.jpg

kursunlu-seramik-03.jpg

aaa-iscilereylemde-kursunluseramik-sozcu-cankiri-resim-08.jpg

KURŞUNLU SERAMİKTE SON DAKİKA GELİŞMESİ
Yaklaşık 500 dolayında çalışanın 'maaş alamama' gerekçesiyle bu sabah başlattıkları 'iş bırakma' eyleminde günün şu saatlerinde fabrika alanına gelen SSS Yıldızlar Holding Ceo'su Kenan Çebi, eylemci işçilere seslenerek "Acilen işinizin başınıza dönmenizi istiyorum. Aksi halde fabrikayı kapatır hepiniz çoban olursunuz" dediği iddia edildi. İş bırakma eylemine katılan işçiler Çebi'nin bu tehdidine rağmen sabahtan bu yana sürdürdükleri eyleme fabrika girişinde devam ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler