Licede protestocu köylülere müdahale: 1 ölü, 7 yaralı

Lice'de protestocu köylülere müdahale: 1 ölü, 7 yaralı

Karakol inşaatına karşı gösteri yapan köylülere şantiye önünde jandarma tarafından müdahale edildi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyünde karakol inşaatına karşı gösteri yapan köylülere şantiye önünde jandarma tarafından müdahale edildi. Olayda Medeni Yıldırım (18) adlı kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.
 
2 KİŞİ ÖLDÜ İDDİASI
Cihan Haber Ajansı, olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken Reuters 1 kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin de yaralandığını duyurdu.
 
VALİ KIRAÇ: TEYİT ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Lice'deki olaylarla ilgili bilgi verirken, Kayacak Jandarma Karakolu'nun yerine yenisinin yapıldığını 200 kişilik bir grubun bunu protesto etmek için inşaat alanına yürüdüğünü söyledi. Protestocular içindeki 50- 60 kişilik bir grubun molotof kokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırdığını ve işçilerin çadırların yaktığını belirten Vali Kıraç, "Bu sırada asker uyarı ateşi açıyor ve arbede yaşanıyor. Daha sonra 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 6 kişinin yaralandığı yönünde bilgiler var. Bunları teyit edilmiş bilgiler değil, bunu araştırıyoruz" dedi.
 
ÇADIRLARI ATEŞE VEREN GRUBA JANDARMA MÜDAHALE ETTİ
Molotof kokteyli atıp, çadırları ateşe veren gruba güvenlik güçleri gaz bombası ile müdahale edip uyarı ateşi açtı, arbedede yaralananlar olduğu belirtildi. Bölgede yeni karakol yapılmasına karşı çıkanların bir süredir tırmandırdığı gerginlik, bugün Lice'de çatışmaya dönüştü. Lice'ye 20 kilometre uzaklıktaki Kayacık Köyünün 200 metre dışındaki jandarma karakolunun ek inşaatına karşı çıkan, aralarında köylülerin de bulunduğu kalabalık grup, bugün öğleden sonra protesto gösterisi düzenledi. Karakol önüne gelen grup, burada inşaatta çalışan işçilere engel olmak istedi. Protestocu gruptan bazıları işçilere taş atmaya başlayınca, gerginlik bir anda tırmandı.
 
ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Gruptakiler, molotof kokteyli atarak şantiyeye girmek isteyince, güvenlik güçleri gaz bombasıyla müdahale etti. Bu sırada protestocu gruptan bazıları, işçilerin kaldığı çadırları ateşe verdi. Protestocuların karakol inşaatına girmesine engel olmakta güçlük çeken jandarma, uyarı ateşi açtı. Ortalığın savaş alanına döndüğü olaylar sırasında yaralananlar olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar ve takviye güvenlik birimleri sevk edildi.
 
licekaymakami-vurdularsakendilerinivurdular-sozcu-resim-06.jpeg
 
LİCE KAYMAKAMI:
VURDULARSA KENDİLERİNİ VURDULAR
Kaymakamı Özbek, şunları söyledi: 
 
"Kalekollardan biri bu sabah yaklaşık 250 kişi biraraya gelerek yeni kalekol inşaat için protesto gösterisi yapıyor. Akabinde bizim orada bulunan işçilerin ikamet ettiği çadırlara ve yaşam alanlarına molotoflarla saldırılıyor. O arada orası yanıyor. İşçiler kaçıyor. Arkasından bu vatandaşlar 250 kişilik BDP 'li grup karakola girmek üzere saldırıya geçiyor. Karakolun bahçesine giriyor. Bahçeye girince de bölük komutanı emrindeki takviye özel harekat timleri tarafından havaya ateş ediliyor. Arkasından da gaz kullanılarak grup dağıtılıyor ve alana hakim olunuyor. Bunun dışında bize şu ana kadar ulaşan bir şey yok. Şimdi hastaneye giremiyoruz, teyit etmeye çalışıyoruz. Sadece havaya ateşe açıldı. Bizim bu sabah aldığımız istihbarattan gelen bilgi, 250 kişilik grup arasında silahlı kişilerin de olduğu yönünde. Şahıslara yönelik bir tarama, hedef alma, namlu çevirme ve ateş etme asla olmadı. Olayı anlamak üzere emniyet ve jandarmadan olay yeri inceleme talep ettik. Bunlar geldikten sonra balistik inceleme olur. Yaralı varsa gaz mı, taş mı olduğu tespit edilir. Şu anda doktorlarımız müdahale ettiği için hangi tür yaralanma olduğu hakkında bir bilgimiz yok. İstihbarat bize dün akşam geldi. 250 Kişinin kalekol inşaatını protesto edeceği. bu sabah grubun içerisinde silahlı kişilerin olacağı bilgisi geldi. Vurma varsa eğer kendilerini de vurmuş olabilirler. Yoksa da gazdan veya taştan da etkilenmiş olabilirler." (radikal.com.tr)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler