MAN Adası belgeleri: 'Para yok kardeşim'

MAN Adası belgeleri: 'Para yok kardeşim'

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı MAN Adası belgeleri konusunda "Buraya giden para da yok gelen de para yok kardeşim. Paralar iki Türk bankası arasında havale edilmiş, hepsi bu. Burada devletin bir kaybı yok" ifadeleri

Başbakan Binali Yıldırım, Rıza Zarrab davasının Türkiye'de açılarak yeniden yargılanma yapılması yönündeki taleplere gerek olmadığını söyledi. Yıldırım, “Biz şarlatanın söylediklerini mi itibar edeceğiz, yüce Meclis'in kararına mı itibar edeceğiz. Yalancının söylediklerine göre amel edemeyiz. Yeni ortaya çıkan hiçbir şey yok, böyle girişime (yeni soruşturma) de ihtiyaç yoktur” dedi.

Yıldırım, 2018 bütçenin tümü üzerinde yapılan görüşmede hükümet adına konuştu, özetle şunları söyledi:

TRUMP ARAMAYA CESARET EDEMEDİ
“Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Erdoğan'ı aramadı dedi. Doğru Trump, Cumhurbaşkanımı aramamıştır. Çünkü Cumhurbaşkanımızın görüşü belli olduğu için Trump aramaya dahi cesaret edememiştir. Cumhurbaşkanımız, bu kararın başlamasından önce İslam İşbirliği Teşkilatının başkanı olarak bütün liderlerle telefon diplomasisini yapmıştır. BM'den sonraki en büyük toplantının gerçekleşmesini sağlamamıştır.

KUDÜS'TE BÜYÜKELÇİLİĞİMİZ VAR
Kudüs'ü başkent olarak tanımadık. Elimde anlaşmalar var. 1996 yılında Demirel ziyaret ettiğinde 6 anlaşmanın tamamını Kudüs'te imzaladı. 2 şeyi karıştırmamak lazım. Bizim izin başkent Tel Aviv'dir. Bizim Kudüs'te büyükelçiliğimiz var, kimin Filistin Devleti'nin.

ABD HAYAL KIRIKLIĞI
Dış politikada ciddi sorunlarımız var. Örneğin ABD. Ülkemizi hayal kırıklığına uğratan gelişmeler görüyoruz. 15 Temmuz üzerinden 1.5 yıl geçmesine rağmen ele başının faaliyetlerinin kısıtlanmaması, ABD tarafından tek adım atılmadı. Defalarca uyarmamıza rağmen DEAŞ'la uzantı mücadelesiyle YPG ile işbirliğine devam ettiler. ABD'de devam eden dava var. Nedir, Türkiye'de yapılan bazı ticaretlerin ABD menfaatine zarar veriyor iddiası. Bu hukuki dayanaktan yoksun, siyasidir.

ZARRAB DOSYASI
CHP Lideri ‘Zarrab davasını yeniden açalım' dedi. Ondan şarlatan diye bahsetti. Zarrab konusu 17-25'ten sonra takipsizlik kararıyla kapandı. Bakanlar hakkında Meclis Soruşturma Komisyonu kurdu, gerek olmadığına karar verildi. Genel Kurul'da soruşturmanın açılmaması yönünde kararını vermiş. ABD'de sanık olarak yola çıkan, tanığa dönen şahsa bakalım. Biz şarlatanın söylediklerini mi itibar edeceğiz, yüce Meclis'in kararına mı itibar edeceğiz. Yeni ortaya çıkan bir şey yok, yeni soruşturmaya ihtiyaç yok.

SÜLEYMANŞAH TÜRBESİ
Tarihi haklarımız konusunda çok hassasız. Süleyman Şah türbesinin yeri Türkiye'nin mülküdür, orada Türk bayrağı dalgalanacaktır. İşler yoluna girdikten sonra karakol aynen yerinde faaliyete geçecektir.

EGE NE YUNAN NE TÜRK GÖLÜDÜR
Kılıçdaroğlu, Ege adalarının Türkiye'nin elinden çıktığını, işgal edildiğini ifade etti. Lozan, 11 ülke ile Türkiye'nin kuruluşunu belirleyen anlaşmadır. Değişmesinden kasıt, Yunanistan soydaşlarımızın hakkı belirlenmesine rağmen bunları uygulamaktan kaçınıyor. Bu anlaşmanın uygulanmasının istenmesinin neresi yanlış? Ege adalarından tek çakıl taşı gitmemiştir. Bu adalar, kaya parçaları o günün teknolojisi ile anlaşmaya dahil edilmemiş, mutabakat sağlanmamıştır. Ege ne Yunan ne de Türk gölüdür.

MAN ADASI BELGELERİ
Man Adası'na değinelim. Bu belgeler yanlış, sahte diye muhatapları açıklama yaptı. Belgeler alenileşince uzmanlar baktı. Verilen bilgilerin doğru olmadığı ortaya çıktı. Bu kişilerin Man Adası'nda şirketi yok, gelen de giden de para yok. Cumhurbaşkanımızın yakınlarının şirketi yok. Oraya gönderilen para da yok. İki Türk bankası arasında havale edilmiş. Burada devletin kaybı yok.

MİT RAPORU YOK
MİT Zarrab hakkında bilgi vermiş, dikkate alınmamış. İşte MİT'in yazısı, 30 Ekim 2014. Kayıtlarımızda yapılan arama neticesinde Zarrab'ın suç işlediğine dair Başbakanlığa sunulan rapor bulunmamaktadır. Mahkemeye bu iş intikal edince resmen soruyor, MİT de ‘yok' diyor. Herkese bilgi notu verilir, asıl olan rapordur. Bilgi notuna göre işlem yapılır mı?

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN BELEDİYE BAŞKANLARI
Bugün itibarıyla görevden uzaklaştırılan 106 belediye başkanı var. Bunların 93'ü BDP'li, 9'u AK Partili, 3'ü MHP'li, 1 tanesi CHP'li.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler