Meclis’teki ‘küfür’ istifa getirdi

Meclis’teki ‘küfür’ istifa getirdi

Küfür nedeniyle “Böcek Komisyonu”ndan istifa eden AK Parti’li Zeyid Aslan, Disiplin Kuruluna sevk edildi.

TBMM'de Böcek Komisyonu'nda AK Partili Zeyid Aslan ile CHP'li Kamer Genç arasında iki gün önce Genel Kurul'da yaşanan küfürlü kavga konusunda bugün kavga çıktı.

CHP'li bir grup milletvekili, başkanlığını AK Partili Zeyid Aslan'ın yürüttüğü TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'na topluca giderek, CHP'li Genç'e yönelik küfürleri nedeniyle Aslan'ın komisyon başkanlığından ayrılmasını istedi. Komisyon'da CHP'li vekil kürsüye kalem fırlattı. Bunun üzerine vekiller birbirine 'Çık dışarı' dedi. CHP'li vekiller Başkan Zeyid Aslan'ın başkanlıktan istifa etmemesi durumunda bir daha komisyon toplantılarına katılmayacaklarını söyleyerek toplantıyı terk etti.
 
Küfür krizi sonrası Zeyid Aslan komisyondan istifa etti.
 
''İSTİFAMI YAZDIM, MECLİS BAŞKANLIĞI'NA GÖNDERDİM''
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştıra Komisyonu başkanlığından istifa ettiğini söyledi.
 
Aslan, “İstifa dilekçemi yazıp Meclis Başkanlığı'na gönderdim” dedi.
 
Zeyid Aslan, AK Parti'den ya da milletvekilliğinden istifasının söz konusu olmadığını bildirdi.
 
AK PARTİ, ASLAN'I DİSİPLİN KURULU'NA SEVKETTİ
Başbakan Yardımcısı Arınç'ın hakkında ''Söylediği sözler kendisine de partisine de yakışmadı. Herhalde gereken yapılacaktır'' dediği Aslan'ı, AK Parti Disiplin Kurulu'na sevketti. 
 
PARTİSİ AFFETMEDİ
Başbakan Yardımcısı Arınç da tutanaklara da yansıyan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın Kamer Genç'e ettiği küfürlerin AK Parti'ye de kendisine de yakışmadığıı söyledi ve ''Küfürbaz milletvekilinin kendisine de partisine de Meclis'e de hayrı yoktur'' dedi. 
 
TUTANAKLAR YENİDEN SİTEDE
Tartışmaların ardından tutanaklar bugün yeniden Meclis'in sitesine kondu. Bu kez sinkaflı küfürlerin olduğu bölümlerde nokta işaretleri var.
 
CHP'Lİ İNCE'DEN TEPKİ
CHP Grup Başkanvekli Muharrem İnce, önceki gün TBMM  Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmalara işaret ederek, “Sayın Başbakan, edep ve  terbiye abidesi yardımcınızla birlikte, siz bu tutanakları, Salı günü grup  toplantısında basının huzurunda, yüksek sesle okuyabilir misiniz? Burada suçlu  olan, bu küfürleri eden Tokat milletvekilidir. Tokatlıların vicdanına  sesleniyorum ama azmettiricisi Başbakan'dır. Suça azmettiren Başbakan'ın  kendisidir” dedi.
 
İnce, dün beraberinde 13 milletvekiliyle birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek  ile görüştü. İnce, 1 saat süren görüşmenin ardından düzenlediği basın  toplantısında, önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan olaylarla ilgili tepkilerini  ilettiklerini anlattı.
 
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın, CHP Tunceli Milletvekili  Kamer Genç'e yönelik sarf ettiği ve TBMM tutanaklarına yansıyan sözlerinin çerçevelenmiş halini gösteren İnce,  Çiçek'e,  “ibret vesikası” ve “demokrasi talebi” ilettiklerini söyledi. “İbret vesikası, Meclis'in tutanakları” diyen  İnce, aynısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da göndereceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler