Mevcut Federasyon tabanı kucaklayamadı

"Mevcut Federasyon tabanı kucaklayamadı"

İstanbul'da yaşayan Çankırılıların oluşturduğu "platform"un başkanı Vahap Yartaş, Sözcü18'e konuştu.

Çankırılılar Platformu Başkanı Vahap Yartaş Sözcü18’e konuştu. Yartaş “Hiç kimsenin bizi ‘ikinci federasyon’ olarak göstermesine fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde kuruluşu tamamlanarak açıklanan "Çankırı Platformu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Deneği"nin kurucu başkanı hayırsever işadamı Vahap Yartaş, yapılan açıklama sonrası kamuoyunda yaratılan dalgalanmaya yön verme gayesiyle Sözcü18 Haber Merkezi’nin sorularını yanıtladı. Yartaş “Mevcut Federasyon (ÇANDEF) bugün İstanbul’daki Çankırı insanının büyük bölümünü kucaklamış olsaydı, masaya yumruğunu vurarak beklenen sesi getirmiş olsaydı bizlerin böylesi bir oluşuma yönelmesine hiç mi hiç gerek kalmazdı” dedi. Başkan Yartaş sözlerini şöyle sürdürdü:

FEDERASYON, BEKLENEN UMUTLARI BOŞA ÇIKARDI

“Tabiatta bilinen bir gerçek vardır. Boşluk bir şekilde dolar. İstanbul’da yaşayan Çankırı insanı olarak büyük umutlarla oluşumuna katkı verdiğimiz önceki ismi ÇANFED, daha sonra ikinci bir federasyonla birleşerek ÇANDEF adını alan mevcut federasyonumuz ne yazık ki, öncelikli olarak İstanbul’da yaşayan Çankırı insanının sükutu hayal yaşamasına neden olmuştur. Bugüne kadar yumruğunu masaya vurarak beklenen sesi tabana ulaştıramamış, geçtiğimiz genel seçimlerde İstanbul listelerine bir Çankırılı ismin yerleştirilmesine gücü yetmemiştir. İstanbul genelinde sayıları 300’ü bulan Çankırılı köy derneğinden sadece bir kısmını çatısı altına toplayabilmiş bir federasyon var karşımızda. Bununla birlikte yine kuruluşundan bu yana önemli ölçüde bir ‘küskünler’ grubunun da oluşmasına neden oldu. İstenilen ve arzu edilen bütünlüğü sağlamada mevcut federasyonun çok da başarılı olduğunu söyleyemem.”

ÇALIŞMALARI EKONOMİK NEDENLER ENGELLEMİŞ OLABİLİR

Çankırı Platformu Başkanı Vahap Yartaş, ÇANDEF’in kongresini yaptığı Aralık 2010 tarihinden bu yana geçen süre içerisinde kağıt üzerinde açıkladığı projelerini gerçekleştirememesinin altında yatan en önemli sebebin “ekonomik nedenler” olabileceğine işaret ederek “Federasyon’un çalışmalarını gerçekleştirememesinin nedeni olarak ekonomik yapının oluşmamasını düşünebilirim. Oluşturduğumuz platformun en temel özelliği ‘ticaret’ yapacak olmamızdır. Platform olarak İstanbul genelinde araziler satın alacağız, ihalelere gireceğiz ve Çankırı insanının kendi arasındaki ticaret hacmini artırmaya yönelik projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

İKİNCİ FEDERASYON DEĞİLİZ, OLMAYACAĞIZ DA

Platformun kuruluş duyurusundan sonra gerek kamuoyunda gerekse kurucu üyelerin aldıkları bazı olumsuz tepkilerde “Platformun ikinci bir federasyon olma gayreti” içerisinde olup olmadığı ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya Başkan Yartaş “Böylesi iddialara gülüp geçerim. Benim bugüne kadar gerek vakıf gerekse federasyonla ilgili yaptığım çalışma ve katkılar ortadadır. Sahip olduğumuz Vakfımız ve Federasyonumuz Çankırı insanına nasıl hizmet götürüyorsa, bizler de bu çatı altında bir hizmet yarışına gireceğiz. Bunun dışında bir düşüncemiz yok” dedi.

Vahap Yartaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikli olarak İstanbul’daki örgütlenmemizi tamamlamayı hedefliyoruz. Sizin de belirttiğiniz üzere Üsküdar’da Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait iki katlı bir binayı derneğimize kazandırma çalışmalarımız sürüyor. Bununla birlikte Maltepe ilçesinde mevcut plazanın bir katını platformun çalışmaları için hazırlıyoruz. Ülke genelinde de başta Ankara ve İzmir olmak üzere büyük kentlerde örgütlenmeye gideceğiz. Üzerinde ağırlıklı olarak durduğumuz konu ülke genelinde yaşayan Çankırı insanının ekonomik birlikteliğini sağlamak ve bu birlikteliği güce dönüştürmek.”

GELEN TEPKİLERDEN MUTLUYUM

Çankırı Platformu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Deneği Başkanı Vahap Yartaş, dernekleşme süreçlerinin açıklanmasından sonra kendisine gelen tepkilerle ilgili olarak da “Yola çıktığımız ilk günlerde olumlu – olumsuz tepkiler alacağımı düşünüyordum. Kuruluş açıklamasından sonra tarafıma gelen tepkiler doğrusunu  söylemem gerekirse beni ziyadesiyle mutlu etti. Hayırlı bir işe soyunduğumuzu çok daha iyi gördüm ve anladım. Çankırı ve Çankırılı için taş üstüne taş koyma düşüncesinden bugüne kadar hiç taviz vermedim bundan böyle de bu düşüncem yaşadığım sürece devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
36 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler