MHP İl Başkanı tutuklandı

MHP İl Başkanı tutuklandı

Mahkeme kararının Yargıtay tarafından onanması üzerine Bilecik İl Başkanı'na cezaevi yolu göründü.

Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde 1 Nisan 2006 tarihinde çocuklar boş arazide oynarken 2 kutu buldu.

Kutuları açan çocuklar içerisinde el bombaları ile bir adet de tüfek olduğunu görünce durumu ailelerine bildirdi. Çocukların ailelerinin ihbarı üzerine 5 adet el bombası ve bir adet tüfeğe polisler el koydu.

O yıllarda Bozüyük Ülkü Ocakları Başkanı, şu an ise MHP Bilecik İl Başkanı olan Mesut Tekin'in de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Yapılan parmak izi araştırmasında el bombası ve tüfeğin olduğu kutulardan birinin üzerindeki koli bandının üzerinde Mesut Tekin'in parmak izlerine rastlanıldı.

Tekin hakkında Bilecik Ağır ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Tekin suçlamaları kabul etmeyerek parmak izinin seçim çalışmalarında afiş asma sırasında koli bantları kullandığını, bu bantların söz konusu silah kutularında da kullanılmış olabileceğini söyledi.

Mahkemenin isteği üzerine verilen raporlarda da parmak izinin bu yolla taşınmasının mümkün olabileceğini belirtildi.

Bilecik Ağır ceza Mahkemesi'ndeki yargılanan Mesut Tekin'e mahkeme heyeti 8 yıl 11 ay hapis cezası verdi. Tekin avukatı aracılığıyla kararı temyize gönderdi. Yargıtay, Mesut Tekin'e verilen 8 yıl 11 ay hapis cezasından 2 yıl 11 ayını onadı. Yargıtay, cezanın 6 yılını ise usul yönünden bozarak yerel mahkemeye gönderdi.

Genel merkez, istifasını işleme koymadı

MHP İl Başkanı Mesut Tekin, karar üzerine parti genel merkezine durumu bildirip istifasını gönderdiğini ancak MHP Genel Merkezi'nin istifayı işleme koymadığı belirtildi.

Mesut Tekin önümüzdeki pazartesi günü 2 yıl 11 ay hapis cezası nedeniyle cezaevine gireceğini söyledi. Yargıtay'ın usul yönünden bozduğu 6 yıl hapis cezasının ise Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tekrar ele alınacağı kaydedildi.

Bu arada MHP İl Başkanı Mesut Tekin yaptığı veda açıklamasında, suçsuz olduğunu yineledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler