Miras kavgasının ardındaki sır ortaya çıktı

Miras kavgasının ardındaki sır ortaya çıktı

Necmettin Erbakan'ın vefatının ardından aile fertleri arasında başlayan miras kavgasının işçi alacaklarından kaynaklandığı ortaya çıktı.

 

Erbakan ailesinde başlayan miras kavgasının, Erbakan ailesine ait olan Bilecik'teki Abbate gömlek fabrikasının işçi alacaklarını takip eden avukatın, Kanlıca'daki yalının satışını istemesinden kaynaklandığı öğrenildi. Erbakan ailesine ait olan ve Bilecik II. Organize Sanayi Bölgesi'nde Abbate markası ile gömlek üretimi yapan Öztay Tekstil A.Ş.'nin 2007 yılındaki iflasının ardından işçilerin alacakları ödenmedi. Bunun üzerine işçiler mahkemeye başvurdu. Davayı takip eden Avukat Nurhan Güner, firmaya kayıtlı gayri menkulleri ve firmanın batma sürecindeki satışlarını mercek altına aldı.
 
Güner, Öztay Tekstil'e ait olan Kanlıca'daki yalının fabrikanın iflas sürecinde değerinin çok altında, ailenin damadı olan Mehmet Altınöz'e 1 milyon lira bedelle devredildiğini tespit etti. Rayiç bedelinin 15 milyon lira olduğu tahmin edilen bu yalının kıymetinin çok altında satıldığını ve alıcının 1 milyon lirayı bile ödemediğini tespit eden Avukat Güner, iflas masasına müracaat ederek dava açılmasını istedi.
 
24.02.2012 tarihinde yapılan son toplantının ardından avukatların ısrarı üzerine dava açıldı ve tapunun üzerine şerh düşüldü. (İHA) davanın açılmasından bu yana herhangi bir ödeme makbuzu veya belgenin de ibra edilmediğini söyledi. Fabrikanın 2007 yılında iflasını açıkladığını, ama yalının 2006 yılında iflastan önce el değiştirdiğini söyleyen Güner, "Amacımız önce yalının Öztay Tekstil A.Ş'ye devrini sağlamak, sonra da satışını yaparak işçi alacaklarını tahsil etmek" dedi.
 
İşçi alacakları için açılan bu davanın ardından miras kavgasını gazetelerden duymaya başladıklarını belirten Güner, 2006 yılından bu yana olmayan ailevi meselelerin davanın açılmasının ardından yaşanmaya başladığını söyledi. "Bu davanın peşini bırakmayacağız" diyen Güner, işçilerin alacaklarını tahsil edeceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler