O çeşmeye sansür

O çeşmeye "sansür"

Kadınları utandıran çeşmenin ayıbı gizlendi

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi'nce 8 Mart Kadınlar Günü'nde açılışı yapılan Mervani Parkı'ndaki çeşme, tepkiler üzerine tahtayla kamuflaj yapıldı. Ters olarak yerleştirilen bir ağaç gövdesine yapılan çeşme, ayakta tuvaletini yapan erkeğini andırdığı için kadınların tepkisine neden olmuştu.

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve açılışını BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı Mervani Parkı'ndaki iki bacağı andıran ağaç gövdesi üzerine yapılan çeşme tepkiye neden olmuştu. "Ayakta tuvalet ihtiyacını gideren erkeğe" benzeyen çeşmeye kadınların tepkisinin HABERTÜRK Gazetesinde yer alması üzerine, Yenişehir Belediyesi düzeltme kararı aldı.
 
BDP'li Yenişehir Belediyesi park içinde bulunan çeşmenin ayak kısmına tahtadan bir bölüm ekleyerek, yanlış anlaşılan görüntüyü kamufle etti. Daha önce kadınların su içmediği çeşmeden, yapılan değişikliğin ardından kadınların su içtiği görüldü. 
 
diyarbakir-meravin-park-cesme-sansur-sozcu-resim-052.jpg
 
Kadınların yanı sıra kentte bulunan bazı sivil toplum örgütleri tepki göstererek, çeşmeyi "ucube"ye benzetmiş, halkın gelenek ve göreneklerine aykırı olduğu için kaldırılması istenmişti. (kaynak: haberturk.com-ilyas akengin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler