Ölenin kimliğine cami anonsuyla tespit

Ölenin kimliğine cami anonsuyla tespit

Bursa'da camide namaz kılarken ölen adamın kimliğinin tespiti için ilginç bir yönteme başvuruldu.

Bursa'da camide namaz kılarken sünneti kıldıktan sonra ölen adamın kimliğinin tespiti için ilginç bir yönteme başvuruldu.

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Zümrütevler Mahallesi üzerindeki Akçağlayan Camiinde meydana geldi.

Öğle namazını kılmak için camiye giren yaşlı bir adam, sünneti kıldıktan sonra yere yağıldı. Kalp spazmı geçiren adam, herkesin şaşkın bakışları arasında hayatını kaybetti. Camide inceleme yapan polis, şahsın kimliğini belirlemeye çalıştı.

CAMİ İMAMINDAN MECHUL KİŞİ ANONSU

Ceplerinden 30 lira dışında hiç bir şey çıkmayan meçhul kişinin kim olduğunun tespit edilmesi için imam minareye çıkarak anons yaptı. 1.70 cm boylarında, sakallı, esmer, kahverengi pantolon ve mavi kareli gömlek ve ceketli adamın öldüğünü ifade eden imam, tanıyanların camiye gelmesini istedi.

Kimsenin müracaatta bulunmaması üzerine, yaşlı adamın cenazesi savcının talimatıyla cemaat tarafından musallaya kondu. Daha sonra yapılan inceleme ölen kişinin Tahtakale Mahallesi'nde oturan ve eşiyle bölgede bir akrabasını ziyarete gelen 87 yaşındaki Mehmet Erdem olduğu belirlendi.

CEBİNDEN 30 LİRA DIŞINDA HİÇBİR ŞEY ÇIKMADI

Cami imamı Celalettin Bedir, ölen yaşlı adamı kimsenin tanımadığını belirterek, "Camide vaaz dinlerken uyuduğu düşünülmüş. Farzı kılarken yanında bulunanlar kaldırmak istemiş. Fakat hayatını kaybettiği anlaşıldı. Hemen durumu yetkililere bildirdik. Düşme söz konusu değil. Zaten yere yığılmış halde bulundu. Kimliğinin tespiti için de mahalle sakinlerine anons yaptık" dedi.

Cemaat sakinlerinden 72 yaşındaki Yakup Şentürk ise, "Sünneti kıldık, farzı kılarken cemaat karıştı. Adam misafirmiş. Kimse onu tanımıyor. Buradaki cemaat birbirini tanır. Nereden gelmiş bilen yok. Cebinden 30 lira dışında hiçbir şey çıkmadı. Üzerinde ne kimliği, ne de telefonu vardı. Minareden anons da yapıldı, ama onu tanıyan kimse çıkmadı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler