Ona evladım gibi yaklaştım

"Ona evladım gibi yaklaştım"

14 yaşındaki Kader'in katil zanlısı hakim karşısında...

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde ilköğretim öğrencisi 14 yaşındaki Kader Demiroğlu'nu okulun önünde av tüfeği ile öldüren 56 yaşındaki Metin Abacı'nın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Metin Abacı, mahkemeye sunduğu 8 sayfalık yazılı savunmasında Kader Demiroğlu ile aralarında duygusal yakınlık olduğunu ileri sürdü.

OKUL ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ
Geçen yıl 14 Mayıs'ta meydana gelen olayda, Devrek Fatih İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Kader Demiroğlu, cep telefonuna mesaj göndererek kendisini dışarıya çağıran evli inşaat işçisi Metin Abacı tarafından, teneffüste okul önünde av tüfeği ile öldürüldü.
 
'Çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 'Çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan da 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Metin Abacı, bugün 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. İlk duruşmada susma hakkını kullanan Abacı, cezaevinde kaleme aldığı 8 sayfalık savunmasını mahkemeye sundu.
 
'HAKARET ETTİ, NE OLDUYSA OLDU'
Sanık Abacı savunmasında, iddianemede yer alan Kader Demiroğlu ile 3-4 kez cinsel ilişkiye girdiği iddiasını yalanladı. Babası ile inşaatlarda birlikte çalışmaları nedeniyle tanıştığı Kader Demiroğlu'nun kendisinden sürekli para istediğini, kırtasiye malzemeleri ve okul kıyafetleri ile elbise aldırdığını iddia eden Metin Abacı, "O gün de benden para istemişti. Beni aradı, 'Teneffüsteyim, çok acil zil çalmadan buraya gel' dedi. Ona aldığım kıyafet ve tüfek de elimdeydi. 'İstediğimi getirdin mi' dedi. Ben de 'Hayır, sadece kıyafeti getirdim' dedim. Bana ağza alınmayacak küfür ve hakaret etti. O sırada ne olduysa oldu. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.
 
'ONA EVLADIM GİBİ YAKLAŞTIM'
Kader Demiroğlu'nun başka erkeklerle birlikte olduğunu, bunu anne ve babasının da bildiğini ileri süren Metin Abacı, şöyle dedi: "Ben bu kızı bataklıktan kurtarmaya çalıştım. Babasına ve annesine rağmen kurtarmak isterken ben battım. Defalarca beni aramamamasını söyledim. Ama peşimi bırakmadı. Onun yüzünden 2 defa intihar etmeyi düşündüm. Ama asla Kader'e zarar vermek istemedim. Ben onu bulaştığı pislikten kurtarmak istedim. Ama o benden hep para sızdırmaya çalıştı. Beni kullandı. Ona evladım gibi yaklaşıp duyduğum sevgiyi bana karşı kullanarak beni aldattı. Yine de son gün o sözleri söylemese ben kendimi kaybetmezdim. Ama çok değer verdiğim birisini kaybettim. Ben Kader'i kızım gibi sevdim. Duygusal olarak yakındık. Hislerimi anlatamıyorum ama asla cinsel ilişki olmadı. Ben onu zaten düştüğü o bataklıktan kurtarmak istedim. Bir anlık sinirin kurbanı oldum. Onu o kadar önemsemeyip değer vermesem bunlar başıma gelmezdi. Pişmanlığımı anlatamıyorum. Her gece dua ediyorum ve ölen kızıma yolluyorum."
 
Sanık Abacı, olaydan 1 hafta önce satın aldığı tüfeği de Kader'i vurmak için değil, köye gidip uzaklaşmak için aldığını iddia etti.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya katılma talebini kabul etmeyen mahkeme, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.
 
Öte yandan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri duruşma öncesi ölen Kader Demiroğlu'nun ailesiyle birlikte adliye önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sırasında Kader Demiroğlu'nun annesi Güldane, babası Sedat ve ablası Merve Demiroğlu gözyaşlarını tutamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler