Ortak açıklamaya ihtiyacımız var!

Ortak açıklamaya ihtiyacımız var!

TBMM'de Çankırı'yı temsil eden milletvekilleri son günlerde ortak açıklamalar yapmaktan fazlasıyla yorulmuş olmalılar ki...

Ak Parti Çankırı milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, son günlerde yaptıkları ortak açıklamalardan fazlasıyla yorulmuş olmalılar ki, TBMM'nin yeni yıl tatiline girmeden önceki son oturumunda emekli milletvekilleri için tabul edilen "kıyak yasa tasarısı"ndan başta kamuoyu olmak üzere bizleri haberdar etmediler!

BAŞKALARINDAN ÖĞRENMEK
ZORUNDA KALDIK!

Gece yarısı 4 siyasal parti grubunun anlaşması ile TBMM'den geçen yasayı üzülerek belirtelim ki Çankırılı olmayan Aydın Doğan medyasından öğrenmek zorunda kaldık! Bakın ne diyor Aydın Doğan medyası:

"Dört Partinin anlaşması sonucu TBMM'den geçen yasa tasarısı ile; emekli vekil maaşları 3 bin lira; daha önce emekli olan ama halen milletvekilliği yapan vekil maaşı ise 5 bin lira birden arttı. Ayrıca yeni seçilen milletvekillerinin, 2 yıl vekillik yapması durumunda, milletvekili olarak emekli olmalarının da önü açıldı.  

TBMM Genel Kurulu'nda dün görüşülen yasa tasarısına AKP, CHP, MHP ve BDP'li tüm vekillerin ortak önergesiyle bir dizi madde eklendi. Buna göre emeklilik hakkını elde eden ancak halen milletvekilliği yapan vekillerin maaşları 5 bin lira arttı. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur kökenli milletvekillerine de iki yıl çalıştıktan sonra ayrıcalıklı emeklilik hakkından yararlanma imkanı getirildi. Böylece işçi kökenli olduğu için milletvekili emeklisi olamayacak 220 vekil de 2 yıl çalıştıktan sonra 5 bin 628 lira emekli aylığı alma hakkı getirildi.

HEM EMEKLİ HEM ÇALIŞAN VEKİLE 19 BİN 300  LİRA

Ayrıca yeniden seçilen emekli vekillerin aylığından yapılan kesintiler de kaldırıldı. Oysa mevcut emekliler, bir işte çalışmaları durumunda emekli maaşlarından yüzde 15 oranında 'sosyal güvenlik destek primi' kesiliyor.  İşte emekli vekillerden yapılan bu kesintinin kaldırılmasıyla, milletvekilliğinden emekli olduğu halde, halen vekil olan yaklaşık 200 kişinin maaşında 5 bin lira artış olacak. Böylece bu vekillerin ellerine geçen aylık tutarı 14 bin 300 liradan 19 bin 300 liraya çıkacak.

Emekli Sandığı Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan yasanın milletvekillerine yeni yıl piyangosu olurken; vatandaşın ilaca katkı payını ise artırdı. Buna göre aile hekimlerinin yazdıkları reçeteler de dahil; ayakta tedavilerde yazılan reçetelerde 3 ilaca kadar 3 lira alınması öngörüldü. İlave her bir ilaç içinse 1 lira katkı payı alınacak.

12 Haziran Seçimlerinde ilk kez seçilen milletvekili maaşı: 11 bin 250 TL

Emekli Milletvekili Aylığı: 5 bin TL'den 8 bin TL'ye çıkacak

Emekli olduğu halde halen çalışan milletvekilinin eline geçen ise; 14 bin 300 TL'den 19 bin 300 TL'ye çıkacak."

KONUYLA İLGİLİ ŞAHİN VE FİLİZ AÇIKLAMA YAPMADI!

Meclis'ten geçen bu tasarı ile mevcut iki milletvekilinden birisine konumu itibari ile PİYANGO vurdu diye düşünüyoruz...

Sizce YENİ YIL PİYANGOSU hanki milletvekiline vurmuştur?

Merak etmeyiniz; TBMM'de gece yarısı kabul edilen yasa ile kendisine PİYANGO vurmayan vekil tez vakitte bir açıklama yapar!

Başına TALİH KUŞU konan vekil de yapar mı dersiniz?!

Hoş, açıklama yapsa da BURSALI'ya yapmaz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler