Oya Başar galiba dolandırıldı!

Oya Başar galiba dolandırıldı!

İki adet villa yapımı için sözleşme imzaladı ancak ne iki villa ne de dairesinin parasını alamadı

Usta tiyatrocu Oya Başar Sarıyer’de 1 milyon 680 bin lira değerinde iki adet villa yapımı için sözleşme imzaladı. Bebek’teki evinin satışı için de yapımcı firmaya vekalet verdi ancak ne iki villa alabildi ne de dairesinin parasını.

Ünlü tiyatrocu Oya Başar’ın avukatı aracılığıyla savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde Başar ile Oğuz İnşaat arasında 17 Haziran 2011’de Zekeriyaköy Güney Konakları Konut Satış sözleşmesi imzalandığı belirtildi. Dilekçede bu sözleşme ile Oya Başar’a 1 milyon 680 bin lira karşılığında Sarıyer’de iki adet villa yapılıp Ocak 2012 tarihinde tapuda devredileceği ve Ekim 2012’de ise villaların teslim edileceği ifade edildi.
 
Dava dilekçesinde, Oya Başar’ın Beşiktaş Bebek’te bulunan evinin satışı için şüpheli yapımcı firma adına İhsan Yıldız isimli kişiye vekalet verdiği ve evin 2 milyon 200 bin dolara satılarak, Oya Başar’a 1 milyon 600 bin dolar karşılığında yapılarak teslim edilecek iki villanın parasının da alınarak geriye kalan 149 bin dolar paranın iade edilmesi gerektiği belirtildi.
 
Arsa başka şirkete ait çıktı
 
Dilekçede sözleşmede yer aldığı gibi Oya Başar’ın Bebek’te bulunan evinin 2 milyon 200 bin dolara İhsan Yıldız’a verilen vekalet sonucunda 3. bir kişiye satıldığı ancak satış bedelini alan firmanın ev üzerindeki 343 bin dolarlık kredi borcunu ödemediği ve kalan 149 bin doları Oya Başar’a geri iade etmediği anlatıldı. Dilekçede ayrıca Başar’a Ocak 2012’de devredilmesi gereken 2 adet villanın tapusunun devredilmediği, arsanın başka bir kooperatif adına kayıtlı olduğunun öğrenildiği belirtildi. Oya Başar’ın şüpheli Mehmet Oğuz Güney’le ahbaplık ilişkisi bulunduğu ifade edildi. Dilekçede Oya Başar’ın 2 milyon 200 bin lira değerindeki villasının mülkiyetini bedel almaksızın kaybettiği sözleşme gereği iki villanın tapusunu ve Bebek’teki evin satış bedelinden kalan 149 bin dolar parayı alamadığı belirtildi. Mehmet Oğuz Güney, Zihniş Dilek Güney ve Oğuz İnşaat şirketi hakkında dolandırıcılıktan işlem yapılması istendi.
 
GAZETEVATAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler