Paralar hesaba yatınca işler normale döndü

Paralar hesaba yatınca işler normale döndü

Hey Tekstil Çerkeş tesislerinde cuma günü

yaşanan işçi direnişi, bugün maaşların yatması ile normale döndü. Fabrikada yaklaşık 50 işçi şu saatlerde fazla mesai yapıyor.

Asgari ücretle çalıştıkları halde iki aydır maaşlarını alamadıklarını söyleyerek toplu direniş yapan Hey Tekstil Çerkeş çalışanları, bugün hesaplarına yatırılan maaşlar ile birlikte normal mesaiye dönüş yaptılar.

ALİ SAMİ UZUNER: KASIM AYI MAAŞLARI
CUMA YA DA PAZARTESİ GÜNÜ YATACAK

Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Sözcü18 haber merkezi Hey Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sami Uzuner'e ulaştı. Uzuner "Bugün itibari ile Ekim ayı maaşları hesaplarında. Kasım ayı maaşları da cuma ya da pazartesi günü yatırılacak" dedi. Uzuner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülke genelinde yaklaşık 4 bine yakın çalışanımız mevcut. Son aylarda pamuk fiyatlarına yüzde 110 oranında gelen zam girdi maliyetlerimizi bir hayli artırdı. Ancak tüm bu gelişmelere karşın Hey Tekstil olarak üretimimiz artarak devam ediyor. Bölgemizde doğru dürüst çalışan tek bir tekstil firması kalmadı. Fabrika içerisinde 2 ya da 3'üncü kez çalışma şansı verdiğimiz bazı isimlerin günü kurtarma adına yapmış olduğu eylem özellikle kadın çalışanlarımızı fazlaca rahatsız etti. 250'ye yakın kadın çalışanımız başta olmak üzere personelimizin büyük bölümü olanlardan dolayı hayli üzgün. Bugün sabah saat 8'de fabrikaya geldim. Yaklaşık bir saat kadar kendilerine hitaben konuştum. Çalışanlarımızın birçoğu yaşanan olaylardan dolayı son derece üzgün. Saat 09.00'da başlayan bugünkü mesai sonucu verimlilikleri de diğer günlere nazaran çok daha iyiydi. Saat 18.00'den sonra yaklaşık 50 kişi fazla mesaiye kaldı. Üretimimiz kaldığı yerden devam ediyor."

KIRIKKALE-BAHŞILI'DA ÜRETİM BAŞLADI
Ali Sami Uzuner
Kırıkkale-Bahşılı'da üretime geçen yeni tesisle ilgili de bilgiler vererek "Ana binamızda henüz bazı eksiklikler olmasına karşın, deneme üretimi yaptığımız bölümde yaklaşık 60 kişi bir ay önce işbaşı yaptılar. Önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde bu sayı hızla artarak planladığımız hedefler doğrultusunda üretime geçeceğiz" derken, Nevşehir'de hazırlık çalışmalarının da son aşamaya geldiğini ve Mart ayı başında orada da üretime başlayacakları müjdesini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler