Prof. Üstün Dökmen'den Bakan Avcı'yı terleten soru

Prof. Üstün Dökmen'den Bakan Avcı'yı terleten soru

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da bulunduğu bir sempozyumda konuşan Üstün Dökmen "Herkesin din dersi 5’ti ama bunca hırsız, ahlaksız, uğursuz nereden çıktı?" diye sordu...

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nin düzenlediği sempozyumda konuşan Prof. Dr. Üstün Dökmen'in açıklamaları Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı rahatsız etti.

Prof. Üstün Dökmen'in "Herkesin din dersi 5’ti ama bunca hırsız, ahlaksız, uğursuz nereden çıktı?" sorusu salonda büyük alkış alırken, Nabi Avcı'nın rahatsız olduğu gözlendi.

İşte Hürriyet'in haberinden ilgili bölüm;

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin 14’üncüsünü düzenlediği ‘Geleceğin Öğretmeni’ temalı eğitim sempozyumunun açılışını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptı. Antalya’daki açılışta kürsüye çıkan Prof. Üstün Dökmen, “Van depreminde Türkiye 5 aldı. Kolonları kesip galeri yapan da 5 aldı, ölen de. Herkesin din dersi 5’ti ama bunca hırsız, ahlaksız, uğursuz nereden çıktı? Din ve ahlak dersini koyarsan olmaz, onlar yine kolon keserler. Din ve ahlak bir arada olmaz” dedi.

Salonda bu sözler alkışlanırken Bakan Avcı rahatsız oldu. Türkiye Özel Okullar Birliği Başkan Yardımcısı Nurullah Dal da Bakan Avcı’ya adına dikilen 100 ağaç sertifikasını verirken, “Demek ki bu kadar din dersi yeterli değilmiş. Arttırılmalı” önerisi getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler