Rezalet... Mardin/Kızıltepe'de 8 ve 9 yaşlarındaki çocuklara 'nişan'

Rezalet... Mardin/Kızıltepe'de 8 ve 9 yaşlarındaki çocuklara 'nişan'

Mardin'de beşik kertmesi 8 yaşındaki kız çocuğu ile 9 yaşındaki amcasının oğlu için nişanlandı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü inceleme başlattı.

MARDİN’in Kızıltepe ilçesinde beşik kertmesi yapılan 8 yaşındaki kız çocuğu ile 9 yaşındaki amcasının oğlu için, aile arasında nişan töreni düzenlendi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü inceleme başlattı.

BÜYÜKANNE VE BÜYÜKBABA İSTEMİŞ!

Kızıltepe ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde doğduktan sonra beşik kertmesi yapılan U.A.’nın 8 yaşındaki kız çocuğu ile kardeşi R.A.’nın 9 yaşındaki erkek çocuğu için aile arasında nişan töreni düzenlendi. Evde düzenlenen nişanda çocuklara yüzük takıldı, kurdele kesildi. Sosyal medyada görüntüleri paylaşılan nişanın, büyükbaba ve büyükannelerinin istekleriyle düzenlendiği ileri sürüldü. Tepki çeken görüntülerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce inceleme başlatıldı.

DEDE ODATV'YE KONUŞTU: İKİSİ DE TORUNUM
Odatv’ye konuşan dede Faysal Altun, iki çocuğun amca çocuğu olduğunu ve daha önceden beşik kertmesi yapıldığını söyledi.

Çocukların aynı okulda okuduğunu söyleyen Altun, "Çocuklar aynı okulda okuyor. Okuldan alınıp karakola götürüldüler. Düğünden geliyorduk ‘Biz de sizi ileride evlendireceğiz.’ dedik. Kendi aramızda sembolik bir tören yaptık. Çocukları 18 yaşında evlendireceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler