Rezidans inşaatında asansör yere çakıldı: 10 işçi öldü

Rezidans inşaatında asansör yere çakıldı: 10 işçi öldü

Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapılan inşaat alanında asansörün yere çakıldığı öğrenildi.

İstanbu bir liş kazası faciasına sahne oldu. Bu kez adres Mecidiyeköy’deki bir rezidans. 32’nci kattaki asansör, içindeki işçilerle birlikte yere çakıldı. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

Saat 19.45 sıralarıydı. Mecidiyeköy’de yıkılan Galatasaray’ın Ali Sami Yen Stadı’nın yerine Torunlar İnşaat’ın yaptırdığı rezidansta çalışan işçiler mesailerini tamamlamıştı. İşçilerin Torunlar Center inşaatından ayrılmak için bindikleri asansör sonları oldu. 42 kat projeli olan ve 36 katı tamamlanan inşaatın 32’nci katından asansör, henüz belirlenemeyen bir nedenle zemine çakıldı. İşçileri kurtarmak için sağlık ekipleri, itfaiye, AFAD, AKUT çalışma başlattı. Ancak 10 işçinin cesedine ulaşıldı.

VALİ MUTLU: 10 İŞÇİ ÖLDÜ
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Mecidiyeköy'deki 10 işçinin öldüğü kazaya ilişkin 8 kişinin gözaltında olduğunu belirtti. Vali Mutlu olay yerinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Vali Mutlu şunları söyledi:
"Güvenlik tedbirlerini sonuna kadar almak zorundayız. Tedbirler konusunda neyin eksik olduğunu çok ciddi bir şekilde sorgulamamız gerekiyor. 32. kattan bir düşme var. Çalışmayı itfaiye ekiplerimiz çok kısada bitirecekler. İşçilerin ve inşaat malzemelerinin aynı asansör içinde oldukları net. Çalışma saatleri itbariyle hafta sonu saat 19.00'a kadar çalışmanın bitirilmiş olyması gerekiyordu ama itfaiyamize gelen ihbar 19.45'tir. 

Bütün bunlar incelenecek, değerlendirilecektir. İş güvenliği yönünden 8 kişi gözaltına alınmıştır. Adli makamlar ihtiyaç duyarlarsa kendileri açıklama yapacaktır. Şirketten şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmış değildir."

SARIGÜL'DEN AÇIKLAMA
Mecidiyeköy’de asansör kazasının meydana geldiği rezidans inşaatına gelerek bilgi alan Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül, olayla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi. Sarıgül şunları söyledi:

“Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Asansörün 22’nci kattan, kardeşlerimizi, emekçi kardeşlerimizi taşıyan asansör aşağıya düşmesi neticesinde olan bir hadise. Şu anda gerek belediyemiz olarak, belediyemiz sağlık ekipleri, büyükşehir itfaiye, AKUT ve polis koordineli olarak çalışıyoruz. Şu anda cesetlerle yani vefat eden kardeşlerimizin tam olarak sayısını belirlemek üzere yoğun bir şekilde içeride çalışmalar var. Biz de belediyemiz olarak herhangi bir aksaklık var mı yok mu onlarla ilgili geniş çaplı araştırmalarımıza devam ediyoruz. Şu an ölen emekçi kardeşimizin sayısı iki ama bunun bir veya iki tane daha artabileceğini içerideki arkadaşlardan aldığımız bilgi neticesinde söyleyebiliriz. Biz Şişli Belediyesi olarak bütün ekiplerimizle sabaha kadar çalışmaların başında olacağız. Bir iki saat sonra tüm neticeyi kamuoyuyla paylaşacağız“

ŞİRKET SORUMLUSU 8 KİŞİ GÖZALTINDA
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, asansör kazasında ölen işçilerin isimlerini açıkladı. İsimler şöyle:

Tahir Kara, Hıdır Ali Genç, İsmail Sarıtaş, Bilal Bal, Cengiz Tatoğlu, Murat  Usta, Menderes Meşe, Vahdet Biçer, Ferdi Kara ve Cengiz Bilgi.

KAZADA CAN VEREN İŞÇİLER
Tahir Kara, Hıdır Genç, İsmail Sarıtaş, Bilal Bal, Cengiz Tatoğlu, Murat Usta, Menderes Meşe, Vahdet Biçer, Ferdi Kara ve Cengiz Bilgi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler