Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları! PSG ecel terleri döktü

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları! PSG ecel terleri döktü

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamaları sona ererken, son 16'ya yükselen ve Avrupa Ligi bileti alan takımlar belli oldu. F Grubu'nda PSG, Milan, Dortmund ve Newcastle United arasındaki çekişme, son düdüğe kadar devam etti.

ŞAMPİYONLAR Ligi gruplarında son maçların oynandığı gece nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Özellikle F Grubu'nda son ana kadar hangi takımın son 16'ya kalacağı belirsizliğini korudu.

E Grubu'ndaki maçta, Atletico Madrid sahasında Lazio'yu 2-0 yendi ve 14 puanla grubu lider tamamlayarak bir üst tura yükseldi. Lazio ise, 10 puanla ikinci sırada tur biletinin sahibi oldu.

Atletico'ya galibiyeti getiren golleri, Antoine Griezmann ve Samuel Lino attı. Milli futbolcu Çağlar Söyüncü, ikinci yarıda Gimenez'in yerine dahil oldu.

Grubun diğer maçında, Celtic'e deplasmanda 2-1 mağlup olan Feyenoord, bu sonuca rağmen 6 puanla üçüncü oldu ve Avrupa Ligi'ne gitti.

BARÇA YENİLDİ AMA LİDER KALDI

H Grubu'nda, Royal Antwerp deplasmanına konuk olan Barcelona, sahadan 3-2'lik yenilgiyle ayrıldı.

Antwerp'in 2. dakikada Arthur Vermeeren ile bulduğu gole 35'te Ferran Torres ile yanıt veren Katalan temsilcisi, 55. dakikada eski Fenerbahçeli forvet Vincent Janssen'in golüne engel olamadı. Mücadelenin 90+1. dakikasında Marc Guiu ile skoru 2-2'ye getiren Barcelona'nın sevinci 1 dakika sürdü ve 90+2'de George Illenikhena'nın golüyle Antwer karşılaşmayı 3-2 kazandı.

Grubun diğer mücadelesinde, Porto Shakhtar'ı 5-3 yenerek 12 puana ulaşsa da, lider Barcelona'nın ikili averajda gerisinde kaldı ve grubu ikinci sırada tamamladı. Ukrayna temsilcisi Shakhtar ise, 9 puanla grubu üçüncü tamamladı.

DORTMUND VE PSG EL ELE...

Gecenin en heyecan verici anları ise, F Grubu'nda yaşandı Son ana kadar hangi takımın, grubu hangi sırada bitireceği belirsizliğini korudu.

Dortmund deplasmanında 51. dakikada Karim Adeyemi'nin golüyle 1-0 geriye düşen PSG, 5 dakika sonra Warren Zaire Emery ile skoru 1-1'e getirdi. PSG'nin, 77. dakikada Kylian Mbappe ile bulduğu ikinci gol, VAR uyarısıyla iptal edildi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

MİLAN AVRUPA LİGİ BİLETİ ALDI

İtalyan ekibi Milan ise, Newcastle United deplasmanında aldığı 2-1'lik galibiyetle büyük sevinç yaşadı.

Maçın 33. dakikasında Joelinton ile öne geçen Newcastle United, devreyi 1-0 önde tamamladı. Ancak 59. dakikada Christian Pulisic ile skoru 1-1'e getiren Milan, 84'te Samuel Chukwueze ile 2-1'lik üstünlüğü sağladı.

Bu sonuçla puanını 8 yapan Milan, ikinci sırada kalan PSG ile aynı puana sahip olmasına rağmen, ikili averajda geride kaldığı için grubu üçüncü bitirdi ve Avrupa Ligi bileti aldı.

Dortmund 11 puanla lider, PSG 8 puanla ikinci olarak Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalırken, 5 puanda kalan Newcastle United için Avrupa defteri kapandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler