Şanlıurfa'da aşiret lideri küçük kızı istismar etti, bakanlıktan açıklama geldi

Şanlıurfa'da aşiret lideri küçük kızı istismar etti, bakanlıktan açıklama geldi

Şanlıurfa'da aşiret liderinin 12 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar etmesi büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

ŞANLIURFA'da yaşandığı iddia edilen, N.Y adındaki aşiret liderinin 12 yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel istismarı olay yarattı. 2 yıl boyunca iğrenç sapığın cinsel istismarına maruz kalan küçük kız, 14 yaşında geldiğinde durumu karakola giderek bildirdi. Küçük kızın olayı bildirmesinin ardından gün yüzüne çıkan detaylar mide bulandırdı. İşte olayın detayları…

ANNESİ HER ŞEYİ BİLİYORMUŞ

Şanlıurfa’da muhtarlık yapan ve aşiret lideri olan N.Y.’nin 12 yaşındaki kız çocuğuna iki yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Küçük kızın 14 yaşında geldiğinde karakola giderek şikayetçi olmasıyla ortaya çıkan skandal olay gündem yarattı. Küçük kız ifadesinde her şeyi anlatırken, annesinin her şeyden haberdar olduğunu söyledi.

KIZIN KÜÇÜK KARDEŞİ DE İSTİSMARA ŞAHİT OLUYORMUŞ

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; 2009 doğumlu küçük kız çocuğu, ortaokuldayken ailesi tarafından okuldan alındı. Anne, babası ve beş kardeşiyle birlikte yaşadığını belirten çocuk, ailesi tarafından şiddete maruz bırakıldığını iddia etti.

İSTİSMARCI AŞİRET LİDERİ ANNESİNİN ARKADAŞI ÇIKTI

Yaşadığı istismar olayının iki yıl önce başladığını söyleyen küçük çocuk, 69 yaşındaki N.Y.’nin annesinin arkadaşı olduğunu ifade etti ve "2021 yılında annem bir gün, ‘Hastaneye gideceğiz’ dedi. Hastaneye gittiğimizde bu adam da geldi, arabasına bindik" dedi.

"ANNEM BANA DOKUNMASINA İZİN VERDİ"

N.Y.’nin arabada vücuduna dokunduğunu anlatan çocuk "Annem ve kardeşim arabanın arka koltuğundaydı. N.Y.’nin bana dokunduğunu annem de gördü. Boş bir araziye gittik. Önce arabada, annemin yanında dokundu. Annem arabadan inince dokunmaya devam etti. Annem arabadan inince bir ağacın yanına oturdu. N.Y. beni yanağımdan ve dudağımdan öpmeye çalıştı. Beş on dakika kadar bana dokundu. Sonra eve döndük ve anneme, ‘ben bunları yapmak istemiyorum’ dedim. Annem bana kızdı." ifadelerini kullandı.

HER HAFTA YAŞANDI

Söz konusu istismarın her hafta yaşandığı öğrenilirken küçük çocuğun anlattıklarını, 2013 doğumlu olan kardeşi de doğruladı. Küçük kardeş "Ablama para veriyordu, ablam da parayı anneme veriyordu" dedi.

GÖZALTINA ALINDI, SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan 69 yaşındaki N.Y. aileye yardım ettiğini ve para verdiğini doğrularken istismar iddialarını ise yalanladı. Mahkeme ilk duruşmada yargılamanın tutuksuz devam etmesine hükmetti. N.Y., yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

ÇOCUK DESTEK MERKEZİNE YERLEŞTİRİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Aşiret lideri 2 yıl boyunca bir kız çocuğunu istismar etti” haberlerine konu olan çocuk Z.K’nin, acil koruma kararı alınmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince Çocuk Destek Merkezine yerleştirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin yapılan açıklamada, "Haberlere konu olan çocuk Z.K, acil koruma kararı alınmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ekiplerince Çocuk Destek Merkezine yerleştirilmiştir." ifadesi kullanıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Olay hakkında Bakanlık tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Davaya müdahillik için dilekçe verilmiştir. İddialara ilişkin Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma devam etmektedir. Bakanlık olarak hukuki süreci yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler