Sarai Sierranın cesedi bulundu

Sarai Sierra'nın cesedi bulundu

Cankurtaran'da bulunan kadın cesedinin kayıp Amerikalı Sarai Sierra'ya ait olduğu belirlendi...

ABD'li kadın turist Sarai Sierra, İstanbul Sarayburnu'nda surların dibinde bıçaklanmış halde bulundu.  Cansız bedeninden Sierra'ya ait sürücü belgesi çıktı. Surların altında bulunan cesetle ilgili polisin incelemesi sürüyor. Polis yetkililerinden gelen son bilgilere göre Sierra başka bir yerde öldürülüp cansız bedeni sur dibine taşınmış olabilir. Bu arada cinayetle ilgili yürütülen soruşturmada 9 kişi gözaltına alındı.

YERİ MOBESE İLE TESPİT EDİLDİ
Polis, bu akşam saatlerinde MOBESE ve güvenlik kamelarını inceleyerek Sierra'nın yerini tespit etti. Çok sayıda polis ekibi, olay yerine sevkedildi.
 
21 OCAK'TAN BERİ HABER ALINAMIYORDU
Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul'da kaybolan 33 yaşındaki ABD vatandaşı Sarai Sierra'dan 21 Ocak'tan beri haber alınamıyordu. Sierra'yı köşe bucak arayan İstanbul Emniyeti Amerikan Federal Araştırma Bürosu (FBI) ile irtibattaydı. 
 
SON OLARAK BU FOTOĞRAFI PAYLAŞTI
 
sara-istanbulsonfotografi-surlardaolubulundu-sozcu-resim-021.jpg
 
Sarai, ilk yurtdışı gezisini yaptığı İstanbul’a bir arkadaşıyla gelecekti. Ancak son dakikada arkadaşı vazgeçti. Fotoğraf tutkunu Sarai, Instagram’da en son 20 Ocak’ta Yeni Camii’de gün batımını görüntülediği fotoğrafı paylaşmıştı.
 
Ailesinin endişeli bir şekilde kendisinden haber almayı beklediği 33 yaşındaki Sierra, bir klinikte resepsiyonist olarak çalışıyordu. Üniversite eğitimine devam eden Sierra aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyordu.
 
15 KİŞİ GÖZALTINDA
Olayın ardından soruşturmasını derinleştiren polis, ikisi kadın 15 kişiyi gözaltına alarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Bu kişilerden kan ve DNA örnekleri alınarak Adli Tıp'a gönderileceği belirtildi. Bu arada, Fatih Asayiş Büro ekipleri de kadınla ilgili bilgi sahibi olabileceği ihtimaline karşılık bölgede bulunan tinerci ve evsiz 4 kişiyi gözaltına alıp sorguladıktan sonra serbest bıraktı.
 
SÜRPRİZ TANIK
Öte yandan, geçen Salı günü bir ceset gördüğünü söyleyen kadın, ifade vermek üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne geldi. İsmini açıklamak istemeyen kadın, "Kız kardeşimden dönerken surların dibinde bir arabanın içinden el çıktığını gördüm" dedi. Kadın, dönüş yolunda saat 23.00-23.30 sıralarında, park etmiş bir otomobilde bir erkeği gördüğünü, arka koltukta ise bir el gözüktüğünü söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler