Şehit eşe son bakış!

Şehit eşe son bakış!

Operasyon sırasında kalp krizi geçirerek şehit olan Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Turan için tören düzenlendi.

Edirne'de, polis memurlarını silahla yaralayan zanlıyı yakalamak için başlatılan operasyonu yönettiği sırada kalp krizi geçirerek şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan için Edirne Valiliği'nde tören düzenlendi. Turan'ın naaşı, Edirne Devlet Hastanesi morgundan alınarak, cenaze aracıyla evinin önüne götürüldü, ardından polis mangası eşliğinde valiliğe getirildi.

Turan'ın polis memuru eşi Velda, törene babasının polis şapkasıyla katılan kızları Katre Çağla (12) ve Zeynep Turan'ı (5) yakınları ve polisler teselli etti.

"NE KADAR GURUR DUYSANIZ AZDIR"
Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, şehit polis memuru için saygı duruşunda bulunulması ve öz geçmişinin okunmasının ardından yaptığı konuşmada, meslektaşlarının dün beklenmedik bir zamanda aniden aralarından ayrıldığını anımsatarak, bugün Turan'ı ebediyete uğurlamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Turan'ın 23 yıldır milletin can ve malını, ülkenin güvenliğini sağlamak için onur ve gururla hizmet ettiğini vurgulayan Baştuğ, “Özellikle ailesine seslenmek istiyorum. Acınız bizim acımız. O görevi başında vefat eden vazife şehididir. Ne kadar gurur duysanız azdır. Ne kadar onun mirasını gelecek nesillere anlatsanız azdır. Yaşadığınız acıyı biz de sizlerle yaşıyoruz. Allah sizlere sabır versin, şehidimizin mekanını cennet eylesin. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

"GÖZÜMÜN NURU GÜLE GÜLE"
Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm'ün duasının ardından naaş, polis tören mangasınca omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Bu sırada tabutun yanına gelen Velda Turan, eşinin naaşını "Gözümün nuru güle güle" diye uğruladı.

Edirne Belediye bandosu eşliğinde kortejin bir süre eşlik ettiği cenaze, toprağa verilmek üzere Turan'ın memleketi Tekirdağ'a gönderildi. Cenaze törenine şehit Turan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Edirne Valisi Hasan Duruer, il protokolü ve çevre illerden emniyet teşkilatı mensupları katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler