Sevda Karaali: Sınıfta kaldık!

Sevda Karaali: Sınıfta kaldık!

Olaylı Çankırıspor - Hatayspor karşılaşması sonrası Kulüp Başkanı Karaali Sözcü18'e konuştu.

Pazar günü oynanan Çankırı Spor-Hatay Spor müsabakasında başta şeref tribünü olmak üzere Atatürk Stadı'nda yaşanılanları değerlendiren Kulüp Başkanı Sevda Karaali; “Pazar günü yaşananlar göz önüne alındığında sınıfta kaldığımız gerçeği gün gibi aşikar” dedi.

Olaylı Hatayspor karşılaşması sonrası Sözcü18’e açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Karaali sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son haftalara yaklaştıkça oyuncuların, teknik kadroların, yöneticilerin, başkanların ve taraftarların geçirdikleri evrim insanı dehşete düşürüyor. Maalesef hafta sonu yaşadığımız olayları ifade edebileceğimiz en net ve anlaşılır cümle bu.

Hatay Spor’un kazandığı penaltıyı kimin atacağına dair misafir Kulüp Başkanının şeref tribününden bağırarak yaptığı müdahale taraftarlar ve Hatay Spor’un kulübesinde yarattığı gerginliğin akabinde başlayan olaylar üstün gayretlerimizle üzücü sonuçlar doğurmadan engellenmiştir.

Futbol; içinde oyuncu, teknik heyet, yönetici, hakem ve en önemlisi o takıma gönül veren ‘taraftar’ olgusunu içinde barındıran dinamik bir yapı.

Saha içinde verilecek tereddütlü kararlar ve sporcularda bunun agresif yansımaları, şeref tribününde gösterilecek abartılı tepkiler, yedek kulübesindeki futbolcunun oyundan çok rakip tribünle ilgilenmesi, tribündeki seyircinin bunun bir oyun olduğu gerçeğinden uzaklaşması gibi çirkinlikler işin doğasında olan ancak biz kulüp yöneticilerinin engelleme gayretinde olduğu ve isterse radikal çözümlerle engelleyebileceği olaylardır.

Müsabaka ya da play-off yarışı sadece futbol performansı olarak değerlendirilmemeli. Önemli bir karşılaşmada saha içi ve saha dışında stres yönetimi, kriz çözme, öfke kontrolü gibi meziyetlerde yarışın bir parçası olduğu unutulmamalı.

Bu noktada Pazar günü yaşananlar göz önüne alındığında sınıfta kaldığımız gerçeği gün gibi ortadadır.

GÖNÜL İSTERDİ Kİ SON MAÇIMIZI
GALİBİYETLE NOKTALAYALIM

Bizim her fırsatta ligi risksiz bir sırada tamamlamak olarak dillendirdiğimiz, ancak sporcularımızın ve teknik kadromuzun üstün gayretleriyle hedefi büyüttükleri bir sezon geçirdik.

Gönül isterdi ki kendi sahamızdaki son maçımızı galibiyetle noktalayalım. Yaşanan olumsuz ortam, yaratılmaya çalışılan kaos daha ziyade bizim genç ve tecrübesiz kadromuzu daha olumsuz etkilemiştir.

Biz kendi adımıza bu olaylardan gereken dersleri çıkardık. Umarız aklı selim olan herkes kendi payına düşen gerçekle yüzleşir.

Futbolun akıllı insanların hayatlarına renk katan, toplumsal barış ve coşkunun doyasıya yaşandığı, yaratıcı zekanın, fiziksel performansla takım ruhu çatısında birleşen kolay, pahalı, stresli bir oyun olduğu gerçeğinin unutulmadığı bir lig temennisiyle, play-of yolunda mücadele eden bütün takımlara başarılar dileriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler