SGK, mahrem sağlık bilgilerimizi sattı

'SGK, mahrem sağlık bilgilerimizi sattı'

CHP Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı gündemi sarsacak flaş iddialarda bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, SGK'nın vatandaşların hastalıklarının neler olduğu ve hangi ilaçları kullandığını bir firmaya sattığını belirterek, "Sağlık Bakanlığı'nın kişisel sağlık verilerimizi neden zorla topladığı anlaşılmaktadır." dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "SGK, halkımızın hastalıklarının neler olduğunu ve hangi ilaçları kullandığını bir firmaya şimdilik 72 milyon liraya satmıştır. Bu rakamın daha sonra daha detay bilgiler karşılığında 500 milyon liraya kadar çıkabileceği ileri sürülmektedir. Bu asla kabul edilemez bir durumdur." diye konuştu.
 
Bu gelişmenin ardından Sağlık Bakanlığı'nın 'Sağlık net 2' sistemi ile kişisel sağlık verilerini neden zorla topladığının daha iyi anlaşıldığını söyledi. Bu kapsamda kamu ve özel tüm sağlık kuruluşlarının, kimlik bilgileri, sağlık geçmişi, alkol-madde-sigara kullanımı, gebelik testi, kan grubu gibi bilgileri vatandaşlardan toplayarak merkezi sisteme elektronik ortamda gönderdiğini aktaran Atıcı, "Uluslararası ilaç tekelleri, pazarlama şirketleri, sigorta şirketleri, avuçlarını ovuşturarak bilgilerin toplanmasını beklemektedir. Çünkü bu bilgiler sigorta ve ilaç firmaları için altın değerdedir." dedi.
 
Sağlık bilgilerinin satışı işlemlerinin mevzuata da uydurulduğunu dile getiren Atıcı, "Bir yönetmelik çıkartılarak, sağlıkla ilgili verilerin özel kişi ve kuruluşlarla sözleşme karşılığı paylaşılabileceği konusu düzenlenmiştir. Çap bu kadar küçülmüş, seviye bu kadar alçalmıştı." ifadesini kullandı. AK Parti'nin kişisel verileri sattığını ileri süren Atıcı, "Sağlık Bakanı halkımıza daha fazla zarar vermeden derhal istifa etmeli veya görevden alınmalıdır." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler