Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti

Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti

Çok 'şey' söyleyerek gitti...

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ı kaybettik. Birand'ın oğlu Umur Birand Amerikan Hastanesi önünde bir açıklama yaptı ve "Beklenmedik bir şekilde babamı 71 yaşında kaybettik" dedi. 

Umur Birand, "Yaşam destek ünitesine bağlıydı. Maalesef bu akşam 18.29'da babamı kaybettik. Çok acı çekmediğini düşünüyoruz. Ameliyatı çok basit geçti" diye konuştu.
 
Usta gazeteci Birand, safra kesesine stent takılması için önceki gün Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde kaldırılmıştı.
 
 
SEVENLERİ HASTANEYE KOŞTU
 
Birand'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi almak isteyen çok sayıda seveni, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'ne geldi.
 
Ertuğrul Özkök, Ali Kırca, iş adamı Rahmi Koç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile aralarında Kanal D çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi, hastaneye gelerek, Birand'ın yakınlarından ve doktorlarından bilgi aldı.
 
Mustafa Sarıgül, ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Birand'ın doktorları ve ailesiyle görüştüğünü ifade ederek, "İnşallah sağlığına en kısa süre içerisinde kavuşacak ve bir duayen olarak meslekte sizlere çok şey öğretmeye devam edecektir" dedi.
 
Birand ile geçmişe dayalı dostlukları bulunduğunu kaydeden Sarıgül, "Ben kendisine bir kez daha acil şifalar diliyorum. Dualarımız Birand'la beraberdir" diye konuştu.
 
Orhan Birgit, "Dua ediyoruz. İnsanlar, bizim inancımıza göre, yaşarken öldü diye haber çıkarsa çok yaşarlar. O büyük inanca sığınarak, sevgili meslektaşımızın aramızdan ayrılmaması için tanrıya dua ediyoruz" ifadesini kullandı.
 
Yıldırım Demirören, "Doktorlarımız her türlü kontrolü yapıyor. Kendisinin inşallah sizlerin, sevenlerinin duasıyla en yakın zamanda tekrar aramıza döneceğine inanıyoruz. Kendisine geçmiş olsun diyorum" dedi. 
 
Çok sayıda televizyon kanalının canlı yayın yaptığı hastane önünde gazetecilerin bekleyişi sürüyor. 
 
MEHMET ALİ BİRAND HAKKINDA..
Mehmet Ali Birand, 9 Aralık 1941'de İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi mezunu olan Birand, meslek hayatına 1964 senesinde Milliyet gazetesinde başladı.
 
1985 yılında TRT ile başlayan televizyonculuk kariyerini "32. Gün" programıyla zirveye taşıdı. Programında birçok Türk politikacının yanı sıra dünya liderlerini de ağırladı.
 
Gazeteciliğin yanı sıra çok sayıda kitap da yazan Birand'ın 12 Eylül darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkartması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunanca'ya çevrildi.
 
Kanal D Haber Grup Başkanı ve Posta gazetesi köşe yazarı olan Birand, ulusal ve uluslararası birçok ödül aldı.
 
Can Dündar, Mithat Bereket, Çiğdem Anat, Cüneyt Özdemir gibi birçok gazeteci yanında yetişti.
 
Evli ve bir erkek çocuk babası olan usta gazeteci, Fransız "Chevalier de L'Ordre National de Merite" unvanına sahipti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler