ŞİKE iddianamesi açıklandı - İZLE

ŞİKE iddianamesi açıklandı - İZLE

Bir numara Olgun Peker, 2 numara Aziz Yıldırım.

İddianame 16. Ağır ceza mahkemesine gönderildi. Futbolda şike iddianamesi, başsavcılığa sunuldu.

İddianamede Aziz Yıldırım'a bağlı faaliyet gösteren 19 kişi anlatılıyor, Olgun Peker'e bağlı ise 13 şüpheliden bahsediliyor

Emre Belözoğlu, Melih Gökçek, Mahmut Özgener, Sinan Engin, Yılmaz Vural isimlere takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararı verilen kişi sayısı toplam 83.

İddianamede Aziz Yıldırım 6 kez nitelikli dolandırıcılık, 4 kez şike, 3 kez de teşvik ile de suçlanıyor.

10 müşteki var, TFF de müştekiler arasında.

İddianamede 7 takım yeralıyor: FB,BJK, Mersinidmanyurdu, Manisaspor, TS, Sivasspor, Girensupor, İstanbul Büyükşehir Belediye spor.

İddianamede 14 futbolcu yeralıyor.

Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu şikeden, Sadri Şener ile NEvzat Şakar teşvikle suçlanıyor
Başsavcılığın onaylamasının ardından mahkemenin iddianameyi kabulü için 15 günlük süresi bulunuyor...

Eski Giresunspor Başkanı Peker ve Fenerbahçe Başkanı Yıldırım’ın iki ayrı örgüt kurarak şike suçunu işledikleri iddia edildi. İddianamede örgütün 1 numaralı şüphelisi Peker, 2 numaralı şüphelisi ise Yıldırım olarak yer aldığı öne sürüldü.

31’i tutuklu 93 şüpheli
Savcı Berk, soruşturmayı tamamlayıp iddianameyi hazırladı. 31’i tutuklu 93 şüphelinin yer aldığı iddianamede Eski Giresunspor Kulübü Başkanı Olgun Peker’in, “şike yapmak için kurulduğu öne sürülen örgütün lideri” olduğu iddiasıyla 1 numaralı şüpheli olarak yer aldığı öğrenildi. İddianamede 2 numaralı şüphelinin Aziz Yıldırım olduğu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’ın da şüpheliler arasında yer aldığı ileri sürüldü. Yıldırım ve Peker’in, iki ayrı örgüt kurarak şike suçunu işledikleri öne sürüldü.

15 günde karar verecek
Berk, iddianameyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen’e gönderdi. Seçen’in onaylaması durumunda iddianame mahkemeye gönderilecek. Mahkeme de 15 günlük incelemenin ardından iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar verecek.

‘Savcı nasıl uygun görürse’
Avukatlar, iddianamede ‘1 numaralı sanık’ olmanın dava kapsamında ne anlama geldiğini şöyle anlattı:

Hasan Gürbüz: Bu işin yazılı olmayan bir kuralı var. Lider bir numara olarak, yardımcısı ise iki numara olarak yazılır. Ancak bunun aksini de gördüm. CMK’ta örgüt liderinin hangi sırada olacağı ile bir madde yok. Bu nedenle savcılar sanıkları nasıl uygun görürlerse iddianameye öyle yazıyor.
Tolga Akalın: Sanık sıralaması itibariyle örgüt lideri 1’de ya da diğer sıralarda olabilir.

İddianamenin teknik açısından örgütün yönetim şemasına uygun yapılması mahkemenin iddianameyi anlamasını kolaylaştırır. Ancak CMK’da örgüt lideri   1. sırada olur diye bir kısıtlama yok.

Kaynak: milliyet.com.tr-Esra Alus

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler