Şikede ilk itiraf!

Şikede ilk itiraf!

İstanbul BŞB’li futbolcu İbrahim Akın, Fenerbahçe’den para, Beşiktaş’tan da şike karşılığı transfer teklifi aldığını itiraf etti.

Şike operasyonu kapsamında gözaltında sorgulanan İstanbul BŞB’nin iki oyuncusu İbrahim Akın ile İskender Alın’ın ‘şike itirafı’ Türk futboluna bomba gibi düştü.

Akın, Fenerbahçe-İstanbul BŞB maçı öncesi F.BAHÇELİ YÖNETİCİLERİN KENDİSİNE 100 BİN DOLAR GÖNDERDİĞİNİ itiraf etti. Akın ayrıca BEŞİKTAŞ’tan, TÜRKİYE KUPASI FİNALİ ÖNCESİ KENDİLERİNE TRANSFER TEKLİFİ YAPILDIĞINI kabul etti. Alın da yine kupa maçı öncesi kendisine KARTAL’dan TRANSFER TEKLİFİ YAPILDIĞINI ve anlaştığını itiraf etti.

Şok ifadeler sonrası oyuncular nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi. Akın ve Alın’ın itirafları, Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı, Beşiktaş’ın hocası Tayfur Havutçu ile kulübün protokol müdürü Ahmet Ateş’in de tutuklanmasına neden oldu.

AKIN’A YARIŞ ATI
Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı’nın, Türkiye Kupası finali öncesi İbrahim Akın’a 200 bin Dolar değerinde yarış atı hediye ettiği ileri sürüldü. İkilinin bu konudaki konuşmalarının teknik takibe takıldığı öğrenildi.

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı’nın, İstanbul BŞB’li futbolcu İbrahim Akın’a 200 bin Dolar değerinde yarış atı hediye ettiği ve bu yüzden tutuklanmak istemiyle savcılığa sevk edildiği ileri sürüldü. İfade vermek için geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınan Adalı, iddiaya göre Türkiye Kupası finali öncesi İbrahim Akın’a para yerine 200 bin dolar değerinde yarış atı armağan etti. Adalı’nın Akın’a yarış atı hediye etmesi ise yaptığı konuşmalar mahkeme kararıyla yapılan teknik takibe takıldı. Bu bilgi ise soruşturma dosyasında ‘mal ile şike’ olarak yer aldı. Adalı ile Akın’ın sorgusunda yarış atı mevzusu en çok konuşulan konu oldu.

HAVUTÇU’DAN TRANSFER ŞİKESİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’nun ise transfer şikesine karıştığı öne sürülüyor. İddiaya göre Havutçu, Beşiktaş’ın kazandığı Türkiye Kupası finali öncesi yetkisiz menejer Yusuf Turan’ı arayarak, İstanbul BŞB’li İbrahim Akın ile İskender Alın’a transfer teklifi götürdü. Havutçu’nun bu teklifi de yine polisin teknik takibine takıldı. Bu olay, maç sonucunu etkilemeye yönelik girişim olarak değerlendirildi.

MUHARREM ÇAĞLAR / AHT

‘100 BİN DOLAR ALDIM’
Savcı Mehmet Berk Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş ile İstanbul BŞB’li futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın'ı sorguladı. İbrahim Akın, F.Bahçe-İstanbul BŞB maçı öncesi Sarı-Lacivertli yöneticilerin kendisine 100 bin dolar gönderdiğini kabul etti. Akın ayrıca takım arkadaşı İskender Alın ile Beşiktaş’tan Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde kendilerine transfer teklifi yaptığını doğruladı. İskender Alın da teklifi itiraf etti.

BÜLENT CEYHAN / AHT

kaynak: haberturk.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler