Sınırı aşan kurşunlar 2 can aldı

Sınırı aşan kurşunlar 2 can aldı

Kurşunlar sınırı aştı ve...

Suriye’nin Haseki kentinde bağlı Rasulayn ilçesinde, Özgür Suriye Ordusu ile PYD arasında çıkan çatışmada sınırı aşan kurşunlar iki kişinin ölümüne sebep oldu.
 
Suriye'de, Özgür Suriye Ordusu ile PKK'nın ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında çıkan çatışmalar sırasında ateşlenen mermiler, Şanlıurfa 'nın Ceylanpınar İlçesi'nde 2 kişinin ölümüne sebep oldu. Dün sabah 11.30’da Ceylanpınar ilçesinde 15 yaşındaki Ahmet Gündüz, gece 23.30’da ise Ahmet Ertuğrul sınırın karşısından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.
 
Ahmet Gündüz’ün başına, Mahsun Ertuğrul’un göğsüne isabet eden kurşunların ardından 2 yaralı Şanlıurfa'ya sevk edilirken, ilçede yaşanan tedirginlik üzerine belediye vatandaşların dışarı çıkmaması konusunda uyarı anonslarında bulundu. Bir günde 2 kişinin ölümü ilçede tedirginliğe neden olurken, hasta yakınları ve vatandaşlar yaralanan Suriyeli muhaliflerinin tedavi gördüğü hastaneyi basarak camları kırdı.
 
17 YAŞINDAKİ GENCİN GÖĞSÜNE İSABET ETTİ
Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi’nin karşısında bulunan Haseki kentinde bağlı Rasulayn ilçesinde, Özgür Suriye Ordusu ile PKK’nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında çıkan çatışma sırasında ateşlenen silahtan çıkan bir mermi, Ceylanpınar’da 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul’un göğsüne isabet etti.
 
Olay, akşam saatlerinde Suriye’nin Rasulayn ilçesiyle sınır komşusu olan Ceylanpınar’da meydana geldi. Özgür Suriye Ordusu’na mensup muhalifler ile PYD güçleri arasında yeniden çatışma çıktı. Silah seslerinin Ceylanpınar’da duyulduğu ve halkın tedirginliğine yol açan çatışma sırasında ateşlenen uzun namlulu tüfeğe ait bir mermi, sınıra yakın olan Aydınlık Mahallesi’nde yolda yürüyen Mahsun Ertuğrul’un göğsüne isabet etti. Kanlar içersinde yere düşen Ertuğrul, olayı fark eden yakınları tarafından Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan genç, kurtarılamadı. 
 
HASTANEDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Öğleden sonra 15 yaşındaki Ahmet Gündüz’ün, Suriye tarafından ateşlenen silahtan çıkan merminin kafasına isabet etmesinin ardından Mahsun Ertuğrul’unda aynı şekilde yaralanması ilçede tedirginliğin artmasına neden oldu. Yaşananların ardından Ceylanpınar Devlet Hastanesi önünde toplanan Ceylanpınarlı vatandaşlar, Suriyelilerin tedavi edilmesine tepki gösterince gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından polis ekipleri ve jandarma, hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Kalabalığa sakinleşmeleri konusunda uyarıda bulunan ekipler ile vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Arbede, vatandaşların sakinleştirilmesiyle sona erdi.
 
UYARI ANONSU YAPILDI
Rasulayn’da yaşanan şiddetli çatışmalar, Ceylanpınarlıları endişelendirdi. Suriye tarafından ateşlenen silahtan çıkan mermilerle 2 gencin ölümünün ardından belediye hoparlörlerinden uyarı anonsları yapıldı. Yapılan anonsta, vatandaşların sınır hattından uzak durmaları ve gerekmedikçe dışarı çıkmamaları istendi. Vatandaşlar ise sokağa çıkmaya korktuklarını ve biran önce çatışmaların sona ermesini istedi. Rasulayn’daki çatışmaların ardından güvenlik güçleri, sınır hattında önlemlerini arttırdı.
 
15 YAŞINDAKİ GENCİN BAŞINA İSABET ETTİ
Suriye’nin Haseki kentinde bağlı Rasulayn ilçesinde, Özgür Suriye Ordusu ile PKK’nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında çıkan çatışma sırasında ateşlenen silahtan çıkan bir mermi, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde 15 yaşındaki Ahmet Gündüz’ün başına isabet etti.
 
Olay, öğleden sonra Suriye’nin Haseki kentinin Rasulayn ilçesiyle sınır komşusu Ceylanpınar’da meydana geldi. Geçen yıl Kasım ayında şiddetli çatışmaların ardından muhaliflerin kontrolüne geçen ve ardından PYD güçleri ile Özgür Suriye Ordusu mensupları arasında çatışmaların çıktığı Rasulayn’da öğle saatlerinde gerginlik çıktı. Nedeni bilinmeyen gerginliğin ardından PYD güçleri ile muhalifler arasında silahlı çatışma başladı. Ceylanpınar’da tedirginliğe yol açan çatışma sırasında ateşlenen uzun namlulu tüfeğe ait bir mermi, sınıra yakın noktadaki evinin önünden geçen Ahmet Gündüz’ün kafasına isabet etti. Kanlar içersinde yere düşen Gündüz, olayı fark eden yakınları tarafından Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 
 
HASTANEDE GERGİNLİK
Sınırı aşan mermi ile yaralanan Ahmet Gündüz, getirildiği Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Şanlıurfa’ya sevk edildi. Bu sırada hastaneye akın eden vatandaşlar, çatışmada yaralanan bir Suriyeli’nin de tedavi için acil servise getirilmesine tepki gösterdi. Yaralı Suriyeli’nin bulunduğu sedye ve ambulansa saldıran öfkeli kalabalıktaki bazı kişiler acil servisin camını kırdı. Gerginlik ihbar üzerine olay yerine gönderilen takviye polis ekiplerinin müdahalesi ile engellendi ve öfkeli kalabalık hastaneden uzaklaştırıldı.
 
Yaşananların ardından güvenlik güçleri çatışma seslerinin azalmasına rağmen güvenlik önlemlerini artırdığı Suriye sınırına sivil vatandaşları yaklaşmamaları konusunda uyardı.
 
Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Mahsun Ertuğrul’un cenazesi, işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Ertuğrul’un morg önünde bekleyen yakınları gözyaşı dökerken, baba Mahmut Ertuğrul taziyeleri kabul etti. Mahsun Ertuğrul’un cenazesi, Şanlıurfa Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne ait cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Ceylanpınar İlçesi’ne gönderildi.
 
GENELKURMAY: ATEŞLE KARŞILIK VERİLDİ!
Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırında Ceylanpınar karşısındaki Resulayn ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriyeli muhalifler arasında, dün öğle saatlerinde başlayan çatışmaların devam ettiğini bildirdi. Angajman kuralları gereği; Suriye topraklarından ateş açılan mevziiye, Cenkeser hudut karakolundan ateşle karşılık verildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler