Şirince, kıyametin kopmasını bekliyor!

Şirince, kıyamet'in kopmasını bekliyor!

Bugün kopması beklenilen 'kıyamet'ten etkilenmeyecek olan Şirince'de yaşanılan tuhaflıklar...

21 Aralık'tan etkilenmeyeceğine inanılan Şirince'de bazı kararlar alındı. Şirince'nin önemli sakinlerinden yazar Sevan Nişanyan da "Peygamberliğini ilan edeceğini" açıkladı

Maya takvimine göre, 21 Aralık'ta kopacak kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan İzmir'in Şirince köyü, tarihinde görmediği kalabalığı ağırlayacak. Kıyametin kopacağına inanan, inanmayan yüzlerce kişi köye akın etmeye başlarken, kıyamet söylentisi şenliğe dönüştü. 270 yerli ve yabancı gazetecinin kamp kurduğu Şirince'de, kıyameti ticarete çevirmek isteyen esnaf da kıyamet tişörtleri, kıyamet çikolatası hazırladı. Bir esnafın dükkanı kıyamet dilekleriyle donatılırken, kıyamet şarkıları bestelendi, kıyamet mönüleri hazırlandı. 
 
Valilik, Jandarma ve belediye çeşitli önlemler aldı. Valilikte kriz merkezi kurulacak. Köye araçların girişine izin verilmeyecek. Vatandaşlar araçlarını Selçuk girişindeki 4 ayrı otoparka park ettikten sonra 8 kilometreyi Selçuk Belediyesi'ne ait otobüslerle çıkacak. Otel ve pansiyonların bahçelerine çadır kurulmayacak, beldede ateş yakılmasına izin verilmeyecek. Psikolog bulundturulacak köye helikopter pisti yapıldı, GSM şirketleri seyyar baz istasyonları kurdu, köy okulu boşaltılarak sahra hastanesine dönüştürüldü.
 
ODALAR BOŞ KALDI
470 yatak kapatiseli otel ve pansiyonlarda 420 kişinin oda ayırttı, 50 oda hala boş. Otel ve pansiyon fiyatlarının da iddia edildiği gibi, 10 bin dolara kadar çıkmadığı, 200-250 TL arasında değiştiği belirtildi.
 
MALİYE, BELEDİYE VE SAĞLIK EKİPLERİ DENETİMDE
İl Sağlık Müdürlüğü, Maliye ve Selçuk Belediyesi ekipleri 20'ye yakın denetim ekibi gönderdi. Maliye şarap satan işyerleri ile, otel ve pansiyonların defterlerini inceleyerek, fatura ve fiş kesip kesmediğini denetlemeye başladı. Sağlık Müdürlüğü ekipleri şarap üreten fabrika ve işyerlerini belediye ekipleri ile birlikte denetledi. 
 
KUR'AN-I KERİM TEFSİRLERİ DAĞITTILAR
İzmir Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği üyeleri, Kıyametin ne zaman kopacağını Allah'tan başka hiç kimsenin bilemeyeceği ve söylentilerin safsata olduğunu belirterek, 18 bin kitap, 25 bin broşür Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça ve Arapça
Risale-i Nur dağıttı.
 
270 GAZETECİ TAKİP EDİYOR
Selçuk Belediyesi'nin akredite uygulamasına 100'ye yakın basın kuruluşundan 270 gazeteci ve programcı başvurdu. Cuma günü sabahtan itibaren gün boyu televizyonlar ve haber kanalları canlı yayınlar yapacak. Yabancı basın kuruluşlarından da 10 kişi akredite yaptırdı.
 
Köyde yaşayan sanatçı Alattin Kımsunlu da özel bir şarkı besteledi. 'En iyi maya arı maya' isimli şarkısını çarşı içerisinde söyleyen Kımsunlu, "Biz de kıyamete uyduk şarkı besteledik. Kıyamet falan kopmaz" diyerek şarkısını söylemeye devam etti. 
 
KIYAMET TİCARETE DÖNDÜ
Kıyameti ticarete çevirmek isteyen esnaf kıyamet tişörtleri, kıyamet çikolatası hazırladı. Esnaf Bülent Çatal, dükkanını kıyamet dileklerini asmak isteyenlere açtı. Asılan yazılarda, 'Kıyamet koparsa, Polat'a birşey olmaz', Kıyamet kadınlardan kopar' gibi esprili yazılar dikkat çekti. Bazı esnaf da kıyamet gününe özel şaraplar üreterek, tezgahlarına koydu. O güne özel şarkı, şarap, lokum, parfüm ve tişörtlerin yapıldığı yaşayanların bir kısmı da evlerinin önüne tezgahlar kurdu. Yiyecek ve içecek stokları yapan esnaf, ''Kıyamet gününe özel'' içecekr ve mönüler hazırladı. Bir restoran kıyamet çorbası, ateş pilavı, cennet kebabı, yasak elma tatlısı ve son dem çayı mönüsünü müşterilerine sundu.
 
SAHRA HASTANESİ KURULUYOR
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve Sivil Savunma görevlileriyle birlikte köy okulunu boşaltarak, sahra hastanesine dönüştürdü. Okulun önüne çadır kurularak ilk müdahale ekipleri yerleştirildi. 400'e yakın jandarma, 2 ambulans helikopter, 3 itfaiye aracı, 5 ambulans ile 50 zabıta ve belediye temizlik ekibi konuşlandırıldı. Şirince'ye 15-20 bin kişinin gelmesini beklediklerini belirten İzmir Valisi Cahit Kıraç, 21 Aralık'ı Şirince'yi tanıtma fırsatı olarak gördüklerini belirtti. Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür de, 170 yatak sayısını 470'e çıkardıklarını, vatandaşları kıyametten sonra da beklediklerini söyledi. 
 
ŞİRİNCE'YE GELECEKLER DİKKAT
*Selçuk'tan köye araç girişi yasak. 300 araç kapasiteli Şirince köyündeki otoparklar dolunca, jandarma trafik timleri ilçeden köye araç girişine izin vermeyecek. 
*Selçuk belediyesi ring araçları koyacak. Aracını ilçeye park edecek olan vatandaşlar, 8 kilometrelik yolu ring araçları ile çıkabilecek.
*Sadece, ambulans, itfaiye, sağlık araçları ile gezmeye gelen yabancı turistlerin tur otobüsleri girip çıkabilecek. 
*Otel ve pansiyonların bahçelerine çadır kurulamayacak. * Vatandaşların ateş yakması engellenecek.
*Alkol sınırının aşılabileceğini düşünen yetkililer, en az 5 ambulansın görevlendirilmesine karar verdi. 
*Ev, işyeri ve orman yangınlarına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü'nden de en az 5 ekip nöbet tutacak.
*Selçuk Belediyesi'nden 30 temizlik görevlisi ve zabıta ekibi çalışacak. Belediye basın merkezi kuracak. 
*İl Sağlık Müdürlüğü, TEDAŞ, Orman Bölge Müdürlüğü, AKUT, İtfaiye Daire Başkanlığı, Selçuk Emniyet Müdürlüğü'ne yazılar yazılarak kendi görevleriyle ilgili olarak önlemler alınmasını ve kişilerin olası bir duruma karşı nöbete bırakılması istendi.
 
"KENDİMİ PEYGAMBER İLAN EDECEĞİM"
 
Maya takvimine göre, 21 Aralık'ta kopacak kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan İzmir'in Şirince Köyü'nde pansiyon işletmeciliği yapan Yazar Sevan Nişanyan, basın açıklaması yaptı. Yazar Sevan Nişanyan, "Ben köyü bir hayli kalabalık görüyorum. Bugüne kadar görmediğim kadar geyik ve sazan gördüm. Ünlülere gelince manevi alanda konaklayacağını düşünüyorum. Bu dünya gözüyle göreceğinizi zannetmiyorum. Bugün saat 13.11'de yine geyik ve sazan sayısında artış olacağını zannediyorum. Daha önce gece yarısı olması bekleniyordu, soğukta insan mağdur olmasın diye öğlen vaktine alınmış" dedi. Selçuk Müftüsü İlyas Öztürk'ün köyde cuma namazını kıldıracağını açıklamasıyla ilgili soruya cevap veren Nişanyan, "Müftünün mesajı başka geyiklere inanmayın bizim geyiğimize inanın diyecektir. Ne gibi kaygı içinde olduğunu bilemiyorum. Ben oraya gitmeyeceğim. Daha önemli işlerim var. Kendimi peygamber ilan edeceğim" diye konuştu.
 
Kaynak: haberturk.com - Mehmet İNMEZ / ŞİRİNCE (AHT)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler